Numan Kurtulmuş’tan “Kaybetmeye hazır mısınız” sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 25 Nisan 2023 Salı 10:17 am - Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı 10:18 am

AKP’li Numan Kurtulmuş, kendisine yöneltilen “Kaybetmeye hazır mısınız?” sorusuna, “Bu soruyu aslında başkalarına sormanız lazım. Biz demokrasiyi içselleştirerek, demokrasi konusunda kavgaları vere vere bugünlere kadar geldik, milli siyaset geleneğinin bugünkü temsilcileriyiz” diye yanıt verdi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk canlı yayınında Kübra Par ve Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı.

Programda Kurtulmuş’un “Kaybetmeye hazır mısınız?” sorusuna verdiği yanıt ise dikkat çekti. “Bu soruyu aslında başkalarına sormanız lazım” diyen Kurtulmuş şunları söyledi:

“Biz demokrasiyi içselleştirerek, demokrasi konusunda kavgaları vere vere bugünlere kadar geldik, milli siyaset geleneğinin bugünkü temsilcileriyiz.

Yeri geldi rahmetli Menderes darağacında asıldı, yeri geldi rahmetli Özal ‘Çankaya’nın düşmanı’ dendi. Türkiye’de iktidar partileri, ana muhalefet partisi kapatıldı. 27 Nisan muhtırasını bir cümle ile geçiyoruz ama o günün e-muhtırayı verenler telefonları kapatıp, kaçtı gitti.

“KEFENLERİMİZİ GİYDİK”

Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği bir şey var, biz kefenlerimizi giydik, siyaset yaptık. Tarihsel bir hesaplaşmanın içine girmek istemem. 27 Mayıs, 28 Şubat, 27 Nisan’ın üstündeki örtüyü açtığınız zaman antidemokratik güçlerin kimler olduğu, Cumhuriyet mitinglerinde orduyu kimin göreve çağırdığı ayan beyan ortadadır.

Milletin üstünde bir tek söz söylemedik, bundan sonra da söylemeyiz. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın. O karara saygılıyız.”

Yunus Günçe Numan Kurtulmuş’un fotoğrafı ile dalga geçti! “Ne yedik değil mi?”