Numan Kurtulmuş: Kamunun içerisinde karda yürüyüp izini belli etmeyen birtakım kriptolar vardır

Yayın tarihi: 26 Ekim 2022 Çarşamba 3:54 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2022 Çarşamba 3:54 pm

Danıştay’ın verdiği FETÖ kararını eleştiren AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Kamunun içerisinde birtakım kriptolar vardır. Bunlarla da mücadele edilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yandaş A Haber’in sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, “Ama hâlâ devletin, kamunun içerisinde, muhtemeldir ki karda yürüyüp izini belli etmeyen birtakım kriptolar vardır. Bunlarla da mücadele edilmesi lazım.” dedi.

AKP’li Numan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:

Danıştay 5. Dairesinin, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 178 ismin mesleğe dönmelerine karar vermesine ilişkin konuşan Kurtulmuş, Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesinin politik bir konu olmadığını, ‘milli bir mesele olduğunu’ ve siyasetin üzerine sorumluluklar düştüğü gibi yargının üzerine de sorumluluklar düştüğünü söyledi.

FETÖ’nün 40-45 yıldır ‘devlet içerisinde gizlendiğine’ işaret eden Kurtulmuş, “Bunların çok çok büyük bir kısmı tasfiye edildi. Ama hâlâ devletin, kamunun içerisinde, muhtemeldir ki karda yürüyüp izini belli etmeyen birtakım kriptolar vardır. Bunlarla da mücadele edilmesi lazım. Yargının bu kararı da tabii gerekçesini şu anda bilmiyoruz ama bu kadar ciddi bir meseleyken böyle bir kararın alınmış olması herhalde FETÖ ile mücadeleye katkı sağlamayacaktır” diye konuştu.

Türk Lirası’nın değer kaybıyla övünen Numan Kurtulmuş yıllar önce 2023’ü anlatmış