Novak Djokovic’ten fırtına sonrası Covid itirafı

Yayın tarihi: 12 Ocak 2022 Çarşamba 8:45 am - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 8:47 am

Aşı karşıtı tenisçi Novak Djokovic, Avustralya’da kazandığı davanın ardından bir itirafta bulundu. Sırp tenisçi testi pozitif çıkmasına rağmen karantina kurallarına uymadığını açıkladı.

Erkeklerde dünya sıralamasında bir numarada olan Sırp tenisçi Novak Djokovic, geçen ay Covid testinin pozitif çıkmasının ardından karantina kurallarına uymadığını itiraf etti. Djokovic, yaptığı yanlış için, “muhakeme hatası” dedi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Novak Djokovic Instagram hesabından yaptığı açıklamada, 16 Aralık’ta yapılan Covid testi pozitif çıkmasına karşın iki gün sonra yüz yüze görüştüğü bir gazeteciye mülakat verdiğini söyledi.

Djokovic ayrıca “Bu görüşmenin tarihini değiştirmem gerektiğini kabul ediyorum” dedi.

Ünlü tenisçi bu tarihte, Fransız spor gazetesi L’Equipe’e konuşmuştu.

Mahkeme Djokovic’in salıverilmesine karar verdi

“MENAJERİM SEYAHAT FORMUNU DOLDURURKEN HATA YAPTI”

Öte yandan Djokovic ayrıca Avustralya’ya girmeden önce doldurduğu seyahat formunda doğru bilgi vermediğini de kabul etti, formu dolduran menajerinin istemeden yaptığı yanlışlık için özür diledi.

Djokovic, “Ekibim, bu konunun açıklığa kavuşması için gerekli ek bilgiyi Avustralya hükümetine aktardı” dedi. Formda, Djokovic’in Avustralya’ya varmadan önceki 14 gün başka bir ülkeye gitmediği belirtilmişti. Djokovic’in bu sürede ülkesi Sırbistan’a ve İspanya’ya gittiği bildirilmişti.

Avustralya hükümetinin, koronavirüse yakalandığı için aşı muafiyeti olduğunu söyleyen Djokovic’i sınır dışı edip etmeyeceği merakla bekleniyor.

34 yaşındaki Djokovic, Pazartesi günü başlayacak, geçen yıl dokuzuncu kez kazandığı Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda şampiyon unvanını korumak istiyor. Djokovic turnuvayı kazanırsa, toplam 21 Grand Slam şampiyonluğu olan ilk tenisçi olarak da tarihe geçecek.

NE OLMUŞTU?

Aşı karşıtı Sırp tenisçinin Avustralya vizesi, ülkeye girdiği gün olan 6 Ocak’ta iptal edilmişti. Covid aşısı olmayan Djokovic sığınmacıların tutulduğu bir otele götürülmüş, avukatlarının başvurusu sonrası Pazartesi günü mahkeme kararıyla serbest bırakılmıştı.

Ancak Avustralya hükümeti yine de turnuva öncesi Djokovic’in vizesini ikinci kez iptal edebilir. (BBC TÜRKÇE)

Avustralya Djokovic’i sınır dışı etti