Norveç’ten dev yatırım! Elektrikli otomobiller yolda giderken kablosuz şarj olacak

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 2:28 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 2:28 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Norveç, ‘Electreon Wireless’ isimli şirketle iş birliği yaparak ülkede elektrikli otomobillerin kablosuz bir şekilde şarj olmasını sağlayacak yolların inşa edilmesi için harekete geçti. 2024 yılında başlanması planlanan proje ile otomobiller, yolda giderken ya da park halindeyken kablosuz bir şekilde şarj olabilecek.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, günümüzde birçok alanda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Elektrikli otomobiller geleceğin değişilmez bir parçası olarak görülürken, bu alanda da çalışmalar sürüyor.

Electreon Wireless isimli şirket ile iş birliği yapan Norveç, elektrikli otomobiller ile ilgili yeni bir yatırım hazırlığında. Ülkede uygulanacak proje ile elektrikli araçların kablosuz bir şekilde şarj olabileceği yolların inşa edilmesi üzerine çalışmalar başladı.

ARAÇLAR, SEYİR HALİNDEYKEN DE PARK HALİNDEYKEN DE ŞARJ OLACAK

Projede, yol yüzeyinin altına yerleştirilen bobinler ve elektrikli araçlardaki alıcılar temel alınacak. Yoldaki şarj segmentlerine yaklaşan araç, yaratılan manyetik alan yardımıyla kablosuz olarak elektrik alacak. Bu elektrik daha sonradan enerji olarak aracın aküsüne aktarılacak. Bu sayede araçlar hem park halindeyken hem de seyir halindeyken şarj olabilecek.

Emre Özpeynirci “Togg zirvede ama…” diyerek duyurdu! İşte en çok satan elektrikli otomobiller…

Elektrikli araç şarj üretim ünitelerine yeni düzenleme! Genelge yayımlandı

Norveç, Electreon Wireless isimli şirketle iş birliği yaparak ülkede elektrikli otomobillerin kablosuz bir şekilde şarj olmasını sağlayacak yolların inşa edilmesi için harekete geçti. 2024 yılında başlanması planlanan proje ile otomobiller, yolda giderken ya da park halindeyken kablosuz bir şekilde şarj olabilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ