Norveç’teki saldırının faili bir süre önce Müslüman olmuş

Yayın tarihi: 14 Ekim 2021 Perşembe 12:05 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2021 Perşembe 12:05 pm

Norveç’in Kogsberg kasabasında düzenlenen oklu saldırının failinin bir süre önce Müslüman olduğunu söylediği belirtildi. Failin radikal gruplardan etkilenmiş olabileceği ifade edildi.

Norveç’in Kogsberg kasabasında dün akşam okla saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 kişi ölürken iki kişi de yaralandı. Saldırının failinin 37 yaşında bir Danimarkalı olduğu belirlenirken bir süre önce Müslüman olduğunu söylediği duyuruldu.

Voa’nın haberine göre, polis yetkilileri olayın ardından gözaltına alınan kişinin saldırıyı yalnız başına planlayıp gerçekleştirdiğini herhangi bir bağlantısının olmadığının düşünüldüğünü açıkladı. Ancak bu kişinin radikal gruplardan etkilenmiş olabileceği ifade ediliyor.

Saldırıda yaralanan iki kişiden birinin bir polis memuru olduğu açıklandı. Bu kişilerin tedavisi devam ediyor. Saldırganın ilk ifadesinde kendisine yönelik suçlama hakkında bir savunma yapmadığı suçunu da kabul etmediği belirtiliyor.

Bu saldırı Norveç’te, 2011 yılında bir gençlik kampına düzenlenen ve 77 kişinin öldüğü saldırıdan bu yana ülkede yaşanan en ölümcül saldırı olarak kayda geçti. Saldırganın ok ve yay kullanması da şaşkınlık yarattı.

Norveç’te oklu saldırı! Çok sayıda ölü var