Normalleşme sonrası esnaftan “Kimse ekmeğe muhtaç olmasın” kampanyası

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2021 Salı 11:22 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2021 Salı 11:43 am

İzmir Alsancak’ta Ramazan İçen isimli yurttaş, pandemi nedeniyle 14 ay iş yerini açamadı. “Evine ekmek götüremez hale gelen” işletme sahibi İçen, normalleşme sonrası “Kimse ekmeğe muhtaç olmasın” kampanyası başlattı. Kısa sürede destek gören kampanyada toplanan para ile 10 bin ekmek yaptırılıp, İzmir’in yoksul semtlerinde dağıtıldı.

İzmir Alsancak’ta pandemi kısıtlamaları nedeniyle yaklaşık 14 ay boyunca iş yerini açamayan işletme sahibi Ramazan İçen, normalleşme döneminin başlamasıyla birlikte; “Kimse ekmeğe muhtaç olmasın” kampanyası başlattı. Sosyal medyada açtığı kampanyaya, yurttaşların katılımı giderek arttı. Kısa sürede toplanan para ile 10 bin ekmek yaptırıldı, İzmir’in yoksul mahallelerine dağıtıldı.

Ekmekleri, eşi Aslı İçen ve arkadaşları ile birlikte dağıtan Ramazan İçen, “Biz 14 ay boyunca evimize ekmek götüremedik. Şu an dükkanlarımız açık. Bugün 10 bin tane ekmek dağıtıyoruz. Kimse bir ekmeğe muhtaç kalmasın” dedi.

İçen ayrıca, şunları söyledi:

“Pandemide çok zor günler geçirdik. Evimize ekmek götüremez hale gelmiştik. Şimdi mekanlar açıldı. Biz de ‘Ekmeğimizi bölüşüyoruz’ sloganıyla farkındalık yaratmak istedik. Birçok kişi de destek verdi. Biz bin ekmek diye yola çıkmıştık, desteklerle 10 bini gördük. Kimse ekmeğe muhtaç olmasın diye bu kampanyaları sürdürmek istiyoruz.”