‘Normalini kaybetmiş’ Türkiye’de AKP’nin hukuk dışı ittifakları | GÜN ORTASI

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 4:17 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 4:17 pm

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konukları, gazeteci Sedat Bozkurt ve gazeteci Necdet Saraç oldu. Programda, Sedat Peker’in gazeteci Hadi Özışık ile gerçekleştirdiği konuşmayı değerlendirildi.

Bozkurt, tablonun çok net olduğunu belirterek ‘normalini kaybetmiş’ bir ülkede olduğumuzu söyledi. Bozkurt:

“Havuz olarak adlandırılan yapının içerisinde gazetecilik yapıldığını söylenemez. Gazetecilik örgütlerinde fiilen çalışıyoruz ve buna dayanarak bunları söylüyorum. Burada bir tartışma konusu varsa, siyasal iktidar, siyasal iktidarın yanındaki kümelenmiş mafya, iş adamları ve kendilerini gazeteci olarak nitelendiren insanlar” dedi.

Saraç ise, Türkiye’nin uzun süredir normal bir ülke olmaktan çıktığını ifade ederek, Peker ve Özışık ilişkisini normal bulmadığını aktardı. Saraç:

“Uğur Mumcu’nun yazdıklarına bakıldığında da siyaset ve tarikatların çok uzun süredir iç içe geçtiğini görüyoruz. AKP ittifaklarını zaman zaman değiştiriyor ama değiştirdiği ittifakların tümü hukuk dışı ittifaklara dayanıyor” dedi. Bozkurt, medyada yer alan tüm isimlerin de bu hukuk dışı ittifakların var olduğunu bildiklerini söyledi.