Nokia logosunu neden değiştirdi? 

Yayın tarihi: 1 Mart 2023 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 28 Şubat 2023 Salı 12:25 pm

Hala dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan Nokia, tam 60 yıldır kullandığı logosunu sonunda değiştirdi.

Bir zamanların en popüler cep telefonu üreticilerinden biri olan Nokia Corporation, 60 yıllık tarihinde ilk kez logosunu değiştirdi. Yeni kurumsal kimliği MWC 2023 etkinliği öncesinde tanıtılan şirketin logosu, markanın yakından bağlantılı olduğu Yale mavi yazı tipi ve Connecting People sloganının yerini alıyor. Nokia, yeni ve modern logo tasarımıyla geleceğe adım atmayı hedefliyor.

 

Nokia Corporation Başkanı Pekka Lundmark, “Markamızın yenilenmesi stratejimizin bir parçasıdır ve kim olduğumuzu yansıtacak şekilde yeniledik. İş dünyasında inovasyon ve teknolojide öncü bir marka olarak ağların bulutla buluştuğu bir geleceğe öncülük edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Nokia
Lundmark, Bloomberg’e verdiği bir röportajda“Çoğu insanın zihninde hala başarılı bir cep telefonu markasıyız, ancak Nokia’nın amacı sadece bu değil. Modası geçmiş cep telefonlarından tamamen farklı olan ağlara ve endüstriyel dijitalleşmeye odaklanan yeni bir marka başlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Nokia’nın yeni logo tasarımı, şirketin yenilikçi vizyonuna uygun bir şekilde çağdaş bir görünüm sunuyor.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania ikinci haftasında çakıldı

Aslında geride bıraktığımız birkaç yıla baktığımız zaman da, şirketin gerçekten bu amacını taşıyan adımlar attığını görebiliyoruz. Özellikle HMD Global çatısı altına girdikten sonra adeta küllerinden doğan Nokia, son zamanlarda yavaş ancak istikrarlı bir şekilde akıllı telefon pazarındaki payını arttırmaya başladı. Bunun yanında özellikle bulut teknolojileri ve telekomünikasyon hizmetleri alanlarında oldukça başarılı işlere imza atan Nokia, bu logo değişikliği ile yeni yol haritasını bir kez daha herkese ilan etmiş oldu.