36 saat nöbetten çıkan 25 yaşındaki doktor kazada hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 23 Ekim 2021 Cumartesi 11:15 pm - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 1:05 pm

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Asistanı Doktor Rümeysa Berin Şen (25), nöbetten çıkıp evine dönerken kullandığı otomobille kamyona arkadan çarparak hayatını kaybetti. Doktor Berin Şen’in 36 saat nöbet tuttuğu eve dönerken yorgunluktan kaza yaptığı iddia edildi.

Ankara Şehir Hastanesi’nde görevli Doktor Rümeysa Berin Şen, uzun süreli nöbetten çıkıp evine dönerken kullandığı otomobille yol kenarında duran 06 KB 957 plakalı kamyona arkadan çarptı. Doktor Şen kazada yaşamını yitirdi. Kamyonun yasak olmasına rağmen, dorse altına tampon taktırmadığı dikkat çekti.

DSÖ: Koronavirüs sebebiyle 180 bin sağlık çalışanı hayatını kaybetti

ANNE: KAHVALTIYI HAZIRLAMIŞTIK ONU BEKLİYORDUK

Berin Şen’in olay yerine gelen annesi ve iki kardeşi sinir krizi geçirdi. Ablasının öldüğüne inanamayan kardeş, ”Ablam doktordu, gerçekten öldü mü benim ablam? Benim ablam nasıl olmaz artık. Ben idrak edemiyorum” diyerek ağladı. Anne Yasemin Şen ise, ”Benim kızım cennete gitti. Kahvaltıyı hazırlamıştım, onu bekliyorduk.” diyerek feryat etti.

36 SAAT NÖBET İDDİASI

Doktor Emre Güngör, sosyal medya hesabından Dr. Şen’in 36 saat nöbet tuttuğunu söyleyerek, “36 saat nöbet tutup evine dönen TUS’u yeni kazanmış gencecik bir doktor. Uyumuş kalmış direksiyonda” diye yazdı.

YOĞUN İŞ YÜKÜNÜN BİR SONUCU: DAHA KAÇ ASİSTANIN TÜKENMESİ, ÖLMESİ GEREKİYOR

TTB Asistan Hekim ve Genç Uzman Hekimler Kolu, yaşamını yitiren meslektaşları için pazartesi günü iş yerleri önünde anma düzenleneceğini duyurdu.

DSÖ: Koronavirüs sebebiyle 180 bin sağlık çalışanı hayatını kaybetti

TTB Asistan Hekim ve Genç Uzman Hekimler Kolu, ”Daha kaç asistanın tükenmesi, ölmesi gerekiyor?” diye sorarak, ”Bugün yoğun iş yükü, gün aşırı uykusuz nöbetlerin yol açtığı çalışma koşulları sonucunda bir arkadaşımızı, bir canımızı yitirdik. Yıllardır uğradığımız asistan hekimin çalışma şartlarının düzeltilmemesinin sonucunu çok ağır bir şekilde ödedik. Ankara’da bir asistan arkadaşımız hayatını kaybetti. Göz göre göre ölüme sürüklendi. Ankara Şehir Hastanesi’nde asistan olan meslektaşımız çok sayıda servisten ve görevden sorumlu olduğu nöbetinin çıkışında trafik kazası sonrası hayatını kaybetti.” ifadelerini kullandı.

TTB Asistan Hekim ve Genç Uzman Hekimler Kolu, ”Daha kaç asistanın tükenmesi, ölmesi gerekiyor?” açıklaması yaptı.