Nobel ödüllü Bob Dylan’ın çocuk istismarıyla suçlandığı dava düşürüldü

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 1:31 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 1:31 pm

Nobel ödüllü Rock müzik efsanesi Bob Dylan’ın 57 yıl önce 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Davacının suçlamasını geri çekmesiyle yargıç davayı düşürme kararı aldı. 

Bob Dylan’ın 1965’te  12 yaşındaki kız çocuğu  J.C’ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Dylan’ın Manhattan’da bulunan bir otelde “alkol ve uyuşturucu sağlamak ve ona defalarca cinsel tacizde bulunmak” için “müzisyen statüsünü istismar ettiği” belirtilerek dava açıldı.

Dylan’ın avukatları geçen hafta New York Federal Mahkemesi’ne sundukları dilekçede, davacıyı önemli kanıtları silmekle suçladı. Dylan’ın avukatları tarafından yapılan açıklamaya göre, mahkeme davanın düşürülmesine karar verdi.

“SUÇLAMALARI GERİ ÇEKMESİNDEN MEMNUNUZ”

SOL ve Duvar’ın  aktardığına göre; Dylan’ın baş avukatı Orin Snyder, “Dava kapandı. İlk başta açılması bile kabul edilebilir değildi. Davacının suçlamalarını geri çekmesinden memnunuz.  İlk etapta iddiaların ortaya atılması çok çirkindi. Davacının bu avukat güdümlü sahtekarlığı bırakmasından ve davanın önyargıyla reddedilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Hayırsız Peygamber Bob Dylan kitabından çarpıcı sözler