Noam Chomsky: Öğrencilerin direnişi cesur ve onurlu

Yayın tarihi: 5 Şubat 2021 Cuma 3:11 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2021 Cuma 3:12 pm

Amerikalı dilbilimci ve düşünür Noam Chomsky, kayyum Rektör Melih Bulu’ya karşı başlatılan protestolarla ilgili, “Öğrencilerin Boğaziçi’nde sürdürdüğü direnişi cesur ve onurlu buluyorum” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin küresel ortağı olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde çalışmalarını sürdüren Amerikalı dilbilimci Prof. Dr. Noam Chomsky, öğrencilerin kayyum Rektör Melih Bulu’ya karşı eylemlerini “Cesur ve onurlu” diye niteledi ve destek verilmesi gerektiğini söyledi.

ABD ve birçok Avrupa ülkesinde aralarında Judith Butler, Noam Chomsky gibi isimlerin de bulunduğu 3 bini aşkın akademisyen ve düşünür, Boğaziçi protestolarındaki polis şiddetini kınayarak, öğrencilerin talebi olan “özerk üniversite” vurgusu yaptı. Akademisyenler ayrıca Bulu’ya istifa çağrısında bulundu.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Noam Chomsky, “Erdoğan hükûmetinin ayrıştırıcı dili ve baskıcı rejiminin karşısında direniş ve eylem sürmeye devam edecektir. Bu saçmalığa bir an önce son verilmesi gerekiyor” dedi.

“TERÖRİST DENMESİ SAÇMALIK VE TUHAF”

‘Hükûmetin zorbalıklarına karşı alınan aktif protesto ve eylemlerin uluslararası anlamda ses getirmesi gerektiğini ve dünyanın her yerinden sahip çıkılması gerektiğini’ belirten Chomsky, şöyle devam etti: “Öğrencilerin Boğaziçi’nde sürdürdüğü direnişi cesur ve onurlu buluyorum. Cumhurbaşkanı ve İçişleri bakanının öğrencilere ‘terörist’ demesini saçmalık ve tuhaf olduğunu düşünüyorum. Erdoğan’ın baskıcı rejimi ve ayrıştırıcı dili devam ettikçe bu direnişlerin artacağını söyleyebilirim. Hükümet güçlerine karşı alınan aktif protestolar uluslararası alanda ses getirmeli ve sahip çıkılmalı.”