Böyle programımız yok diyen AKP’li Pendik Belediye Başkanı’nı afiş yalanlıyor

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 7:24 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 7:54 pm

Kazım Koyuncu’nun kardeşi Niyazi Koyuncu, sosyal medya hesabından AKP’li Pendik Belediyesi’nin konserini ‘aynı görüşleri’ taşımadıkları gerekçesiyle iptal ettiğini açıkladı. TELE1’in ulaştığı Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, söz konusu konseri kendilerinin düzenlemediğini belirterek,”İptal durumu da yok yani” dedi.

Niyazi Koyuncu, Pendik Halk Eğtim Merkezi’nin düzenlediği Sahil Meydanı’ndaki konserinin AKP’li Pendik Belediyesi tarafından iptal edildiğini Twitter hesabından duyurdu. Koyuncu, belediyenin iptal gerekçesi olarak ‘aynı görüşleri’ paylaşmayan bir müzisyenin Pendik meydanlarında konser yapmasına izin verilemeyeğinin söylediğini aktardı. Yasaklara ve ötekileştirme çabalarına karşı mücadele edeceğini vurgulayan Koyuncu’nun açıklaması şöyle:

“Pendik Halk Eğitim Merkezi’nin 25.05.2022 tarihinde Sahil Meydanı’nda düzenleyeceği etkinlikte sahne almam Pendik Belediye Başkanlığı tarafından engellenmiştir. Belediye, iptal gerekçesi olarak kurumlarının “değer yargılarını ve görüşlerini”paylaşmayan bir müzisyenin,Pendik meydanlarında konser yapmasına müsade edilemeyeceğini sunmuştur. Tüm yasaklara ve ötekileştirme çabalarına rağmen şarkılarımızı hep birlikte ve daha gür söylemeye devam edeceğiz.Sevgiler  Niyazi Koyuncu”

PENDİK BELEDİYE BAŞKANI: ORGANİZASYON BİZE AİT DEĞİL

TELE1, konuyla ilgili Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e ulaştı. Ahmet Cin, “Bizim böyle bir programımız yok. Organizasyon da bize ait değil. Bize ait olsa bilgimiz olurdu. İptal durumu da yok yani.” dedi.

KOYUNCU: BELEDİYE BAŞKANI ‘KİME SORDUNUZ’ DEDİ

TELE1’e konuşan Niyazi Koyuncu, Halk Eğitim Merkezi’nin düzenleyeceği bir konser olacağını belirterek, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in ‘çağırırken kime sordunuz’ dediğini aktardı. Koyuncu, bu yüzden de konserin iptal olduğunu bildirdi.

BAŞKANI AFİŞ YALANLADI

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in ‘haberimiz yok’ açıklamasını Niyazi Koyuncu konseri için yapılan afiş yalanladı. Afiş şöyle: