Nissan, yeni elektrikli otomobili Sakura’yı MetaVerse’te tanıttı

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 9:19 pm

Elektrikli otomobil pazarında ürün ortaya koyan şirketlerden biri olan Japon otomobil üreticisi Nissan, yeni elektrikli otomobili Sakura’yı tanıttı.

14 bin dolarlık fiyatıyla Japon otomobil üreticisinin bugüne kadar çıkardığı en düşük maliyetli elektrikli otomobil olan Sakura, alışıldık yollardan tanıtılmak yerine, MetaVerse’te tanıtıldı.

Özellikle Japonya pazarına yönelik olarak geliştirilen Sakura, fiyatına göre oldukça etkileyici özelliklere sahip. 20 kW lityum iyon bataryadan güç alan Sakura, saatte 130 kilometreye kadar çıkabiliyor. Aracın full depoyla gidebileceği maksimum menzil ise 180 kilometre. Şirketin bu alandaki bir diğer modeli olan Leaf’ten sadece 60 kilometre daha az. Leaf’in yaklaşık 27 bin dolara satıldığı düşünülürse sadece 14 bin dolar olan Sakura için bu menzil hiç de fena değil.


Aracın içerisine geldiğimizde, Sakura bizi dört kişilik alan ile karşılıyor. Aracın bagaj kapasitesi ise 107 litre. Sakura’nın içi oldukça minimalist bir tasarıma sahip olsa da sürücü için araçta iki büyük ekran bulunuyor. Bu ekranlar sürüş yardımı ve navigasyon için kullanılıyor.

Ayrıca Sakura, gelişmiş sürüş yardım sistemi bulunan ilk mini araç. Bu gelişmiş sürüş yardım sisteminde direksiyon otomasyonu, otomatik hızlanma, fren yapma ve park etme gibi özellikler bulunuyor.

Xiaomi ve Leica işbirliği duyuruldu