Nişanlısını öldüren Gizem Erdoğan’a 18 yıla kadar hapis istemi

Yayın tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma 3:10 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 3:10 pm

Uzman çavuş nişanlısı Zeynel Yıldırım’ı öldürmekten yargılanan Gizem Erdoğan’a 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Gizem Erdoğan getirilirken Zeynel Yıldırım’ın ailesi ve avukatları Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlandı.

Duruşmada açıklanan savcı mütalaasında, sanık Gizem Erdoğan ile Zeynel Yıldırım’ın internet ortamında tanıştığı, sanığın Samsun’da yaşadığı Yıldırım’ın ise İstanbul’da askeri personel olarak çalıştığı ifade edildi.

Mütalaada, sanığın bir süre sonra Samsun’dan İstanbul’a gelerek Yıldırım’ın evinde birlikte yaşamaya başladıkları belirtildi. Yıldırım ile Erdoğan arasında bir süre sonra geçimsizlik başladığı anlatılan mütalaada, sanığın olay tarihinde eve gelerek kapıyı açmaya çalıştığı, Gizem Erdoğan’ın bunu fark etmesi üzerine Zeynel Yıldırım’a ait silahı alarak kapıyı açtığı belirtildi. Erdoğan’ın kapıyı açtıktan sonra maktule ateş etmeye başladığı ve Yıldırım’ın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ifade edildi.

Sanık Gizem Erdoğan’ın Zeynel Yıldırım’ı öldürdüğünün sabit olduğu vurgulandığı mütalaada, Gizem Erdoğan hakkında “Haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.