Nişanlısını karakoldan kaçıran avukatın 3 yıla kadar hapsi isteniyor

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2020 Pazartesi 1:40 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2020 Pazartesi 1:40 pm

Polisleri oyalayarak gözaltına alınan nişanlısının kaçmasını sağlayan avukat hakkında iddianame düzenlediler.

İstanbul’da avukat S.A. nişanlısı G.Ö. ile birlikte kaldığı otelden “resmi belgede sahtecilik” suçundan hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Avukat olduğunu söyleyen G. Ö. ifade vermeden önce nişanlısı olan müvekkili ile görüşmek istediğini söyledi ve nişanlısının arkasından polis merkezine gitti. Karakoldaki avukat müvekkil görüşme odasının dolu olması nedeniyle çift bekleme odasına götürüldü.

KARAKOLDAN KAÇIRDI

Sabah’tan Dilek Yaman’ın haberine göre; Avukat Ö., bir müddet sonra nişanlısının ifade vermek istemediğini belirtip savcı ile görüşmek istediğini, ifade vermek için adliyeye kendileri gideceğini söyledi. Polisler ise gencin ifadesinin alındıktan sonra adliyeye sevk edilmesi gerektiğini belirtip avukatın talebini reddetti. Bu sırada iddiaya göre bir plan yapan avukat karakolda polis memurlarına sorular sormaya başladı.

Genç adam, avukat nişanlısı polisleri oyalarken polis merkezinden kaçtı. Emniyet görevlilerinin durumu fark etmesi üzerine avukat hakkında tutanak tutulup durum savcılığa ihbar edildi.

3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR

Nişanlısının kaçmasına neden olan avukat hakkında Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildi. Avukat hakkında Ağır Ceza Mahkemesi’nde son soruşturmanın açılması için iddianame düzenlendi. Avukat suçlu bulunursa ‘Gözaltına alınan veya tutuklunun kaçmasına imkan sağlama’ suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.