Nisa ve Nagihan’ın “doping” tartışmasına Atletizm Federasyonu’ndan açıklama

Yayın tarihi: 5 Nisan 2022 Salı 8:58 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 8:58 pm

Survivor All Star’da yarışan Nisa, eski atlet Nagihan’ın eski yarışlarında doping yaptığını iddia ederek ”Daha önce bu problemleri olduğunu biliyorum. Doping testinden yakalandın ya…” ifadelerini kullanmıştı. Atletizm Federasyonu söz konusu doping iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Survivor 2022’de Nisa’nın Nagihan Karadere hakkındaki iddiaları gündem oldu. Survivor adasındaki konseyde Nisa ne Nagihan tartışmış ve Nisa Nagihan’a karşı “Senin steroidden beynin yanmış” ifadelerini kullanmıştı.

Nagihan Karadere de Nisa’ya  “ne demek istediğini” sorunca Nisa, ”Daha önce bu problemleri olduğunu biliyorum. Doping testinden yakalandın ya…” şeklinde yanıt vermişti.

Nagihan Karadere ise bu iddiaya tepki gösterip “Allaha şükür 11 yıldır rekorum orda duruyor” karşılığını verdi. Türkiye Atletizm Federasyonu da tartışmalara dahil olup bir açıklama yayınladı.

ATLETİZM FEDERASYONU’NDAN DOPİNG AÇIKLAMASI

Federasyondan yapılan açıklamada, bir televizyon programında yaşanan ve atletizmin imajını olumsuz etkileyen tartışmalarla ilgili açıklama yapılma gereğinin doğduğu belirtildi. Halen 400 metre engelli Türkiye rekorunu elinde bulunduran eski milli atlet Nagihan Karadere ile ilgili mesnetsiz iddiaların ortaya atıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kariyeri boyunca 10 yıldan fazla milli formayı giyen Karadere’nin zamanında dopingden yakalandığı iddia edilmiş ve karalanmaya çalışılmıştır. 400 metre engelli branşında 55.09’luk Türkiye rekorunu 2011’den bu yana elinde tutan Nagihan Karadere’nin zamanında dopingden yakalandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Bu vesileyle kamuoyunu bilgilendirirken, popüler mecralardaki tartışmaların atletizmin imajına zarar verdiğini hatırlatıyor, hem katılımcıları hem de program yapımcılarını bu gibi konularda daha hassas olmaya çağırıyoruz.”

Acun Ilıcalı bile yatıştıramadı! Survivor’da Nisa ve Nagihan birbirine girdi