Nisa bebekten yeni haber

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 10:01 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 10:01 am

Annesi tarafından sokağa bırakılan ve  sağlık görevlisi Büşra Durmaz tarafından bulunan Nisa bebeğe kök hücre nakli yapılacak.

Sokağa bırakıldıktan sonra sağlık ekipleri tarafından bulunan ve çocuk bakım evine götürülen Nisa bebek mama yerken solunumunun durması nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakımda tedavisine devam edilen Nisa bebeğe kök hücre nakli uygulanmasına karar verildi. Sabah’ın haberine göre, cezaevindeki annesinin onayıyla küçük Nisa’ya daha önce nefes borusunda delik açma işlemi (trakeostomi) uygulanmıştı. Tedavisi süren Nisa’ya son olarak kök hücre tedavisi uygulandı.

NE OLMUŞTU?

Ebru S., 5 Ocak’ta dünyaya getirdiği bebeğini 29 Mart’ta Pendik’te boş arsaya bıraktı. İhbar üzerine bölgeye giden sağlık ekibinde görevli Büşra Durmaz ona hem süt hem de isim anneliği yaptı. Türkiye’nin gözyaşları içinde takip ettiği süreçte, savcılık da biyolojik annenin peşine düştü.

Ebru S.’nin bebeği bıraktıktan sonra zillere basıp olay yerinden uzaklaştığı ve hatta bebeği alıp almayacaklarını uzaktan kontrol ettiği tespit edildi. Yakalandıktan sonra bebeğe bakacak gücünün olmadığını söyleyen ve çok pişman olduğunu gözyaşları içinde anlatan anne Ebru S. tutuklandı. Anne hakkında “terk” suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sokağa bırakılan Nisa bebek, 30 Mart’ta çocuk bakımevine alındı. Rahatsızlanan bebek 1 Nisan’da hastaneye kaldırılarak tedavisine başlandı.

Herkes Nisa bebeğin sağlık durumunu merak ederken, talihsiz bebeğin bakımevinde yedirilen mama sonucu solunumunun durması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı, acil serviste hayata dönüş fonksiyonlarının sağlanıp yoğun bakıma alındığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre; 1 Nisan’da temizlik personeli, yatağını değiştirmek için bebeği kucağına aldığında Nisa bebek hareketsizdi. Hemen kurum hemşiresine gösterildi. Rengi morarmış, yüzü ise mama içindeydi. Küçük bebek nefes almıyordu ve kalbi de atmıyordu. Oksijen tüpüyle solunum desteği verildi. Nabız alınamadı.

Nisa bebeğin annesi: Bırakmak zorunda kaldım