Nintendo, Bowsers’a dava açıyor

Yayın tarihi: 20 Nisan 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 19 Nisan 2021 Pazartesi 2:54 pm

 Nintendo Switch hackleme grubu Team Xecuter’ın lideri Gary Bowser’a hack yapma ve satma yoluyla telif hakkını ihlal ettiği iddiasıyla dava açıyor.

Kolluk kuvvetleri sonbaharda zaten Bowser’ı tutuklamıştı, ancak şirket davanın lideri hem telif hakkı ihlali hem de iki kaçakçılık suçundan cezalandıracağını umuyordu. Davanın büyük bir kısmı, bildirildiğine göre Bowser’ın bir “uluslararası korsan ağı” yönetmesine ve Switch odaklı SX Core, SX Lite ve SX Pro hackleme araçlarını dağıtmasına odaklanıyor. Bazı eleştirmenler bootleg’lerin oyunları korumak için yararlı olduğunu iddia ederken, Team Xecuter SX paketini kar için satıyor. Başarılı olursa, Nintendo, Bowser’ın faaliyetlerini durduracak ve trafiğe eklenen her cihaz için 2.500 ABD Doları artı telif hakkı ihlali başına 150.000 ABD Doları tutarında hasar alacak. Mali cezaların, Xecuter ekibini faaliyette kalsa bile etkisiz hale getireceğini söylemek yerinde olur.

bowsers

Dava, Nintendo’nun korsanlıklara ve korsanlığı mümkün kılacak diğer araçlara karşı koyma geçmişini yansıtıyor. Şirketin bu kadar agresif olması hiç de şaşırtıcı değil. Satış başarıları genellikle Mario veya Zelda gibi franchise’lardaki en son oyunlara bağlı olduğundan Nintendo, Microsoft ve Sony gibi rakiplerinden daha fazla yazılım satışlarına bağımlı. Korsanlığın gerçekte Nintendo’nun alt çizgisine ne kadar çok zarar veriyor olursa olsun, bu gibi davalar duruşunu netleştirir ve kaçakçıları caydırabilir.

Mercedes-Benz, yepyeni, şık 2022 EQS elektrikli aracını tanıttı