Nilgün Doğan: Şehidin, gazinin değeri orgeneralden daha mı aşağıdadır?

Yayın tarihi: 13 Eylül 2021 Pazartesi 10:14 am - Güncelleme: 13 Eylül 2021 Pazartesi 10:15 am

28 Şubat davasında rütbesi alınan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan, orgeneral ile erlerin, gazilerin aynı değer ve statüde olduğunu söyledi.

28 Şubat Davası, 14 emekli general ve amiralin ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasıyla sonuçlandı. Davada, idari işlem olarak rütbeleri alındı, ‘er’ konumuna düşürüldü.

Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan, general ve amirallerin rütbelerinin alınmasını Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e değerlendirdi. Nilgün Doğan şunları söyledi:

“Rütbelerinin alındığına ilişkin haber portallara düştüğü andan itibaren telefonlarım hiç durmadı. Çetin Doğan’ı ve diğer komutanları yakından tanıyanlar gerçekten çok üzüldüklerini ifade ettiler. Onları ben teselli ettim. Bana göre; ülkeye en yakınlarını bile ihmal ederek hizmet vermiş, dağda, taşta ülkenin birlik ve bütünlüğüne göz dikenlerle savaşmış, yurtiçi ve yurtdışı görevlerini Atatürk’ün izinde kalarak cansiperane yapmış bir orgeneral de, er de aynı değerde ve statüdedir. Vatan için canını vermiş şehidin, savaşmış gazinin değeri bir orgeneralden daha mı aşağıdır? Hayır. Eşlerimizin tırnaklarıyla kazıyarak aldıkları rütbeleri, iftiralarla almaya kalkanlar, onların bu vatana verdikleri hizmetleri, aldıkları üstün hizmet madalyalarını, hele hele kalplerindeki Atatürk ve Vatan sevgisini de alabilecekler mi? Onlar sevenlerinin gönlünde paşaların paşasıdır”

Çetin Doğan: 28 Şubat Davası’nda suçlular hiçbir zaman sanıklar olmadı

Çetin Doğan sağlık kontrolünün ardından tekrar cezaevine götürüldü