Nike yüz kalkanı üretti

Yayın tarihi: 11 Nisan 2020 Cumartesi 8:14 am - Güncelleme: 11 Nisan 2020 Cumartesi 8:14 am

Geçtiğimiz günlerde ilk defa duyduğumuz Nike yüz kalkanı sonunda gün yüzüne çıkmaya başladı. Neredeyse her sektörden destek yağan virüs ile mücadele süreci Nike sayesinde daha da artış gösterdi.

Nike yüz kalkanı üretti. Örneğin geçtiğimiz günlerde Elon Musk virüs ile mücadele için solunum cihazları üretmişti. Bu cihazlar hastanelere ücretsiz olarak verildi.

Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi (OHSU) ile Nike şirketi ortak bir çalışma kararı aldı. Bu karar neticesinde Nike sağlık çalışanları için koruma sağlamak istiyor.

Nike yüz kalkanı

Nike kendi yazısında, “OHSU, yüz kalkanı projesini paylaştığında, ekipmanı Nike’a ait malzemelerle ve üretim tesislerimizde üretmenin bir yolunu bulmayı hedefledik. Amaç sadece işlevli bir kalkan değil, aynı zamanda basit bir üretim modeline izin veren bir kalkandı. OHSU’nun sağlık çalışanları, ekipmanın prototiplerini deneyen test kullanıcıları oldu.” ifadelerine yer verdi.

Şirketin yüz maskesi tasarlarken Nike Air teknolojisinden yararlanması bekleniyor. Böylece çok daha konforlu bir maske kullanımı ortaya çıkacak. Sağlık çalışanları standart maskeler ile çalıştıklarında bu hiç konforlu olmuyor. Ancak Nike tarafından geliştirecek olanlar çok daha konforlu bir kullanım sağlıyor. Sizce Nike tarafından geliştirilen bu yeni maskeler virüs ile mücadelede etkili olabilecek mi?

Koronavirüs alışveriş alışkanlığımızı nasıl etkiledi?