Nihat Özdemir’in istifası sonrası Rıdvan Dilmen’den başkanlık açıklaması

Yayın tarihi: 5 Nisan 2022 Salı 3:29 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 3:29 pm

Rıdvan Dilmen, Türkiye Futbol Federasyonu başkan adaylığı için açıklamalarda yaptı. Dilmen, “Türk futbolu için yapabileceğim ne varsa ki; yapacağıma inanıyorum her türlü göreve her zaman hazırım. Federasyon başkanlığı dışında” açıklamasında bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, görevinden istifa ederken, yerine bazı adaylar öne çıktı. İsmi zaman zaman TFF başkanlığı için anılan Rıdvan Dilmen konuyla ilgili soruyu yanıtladı.

Nihat Özdemir istifanın perde arkasını anlattı!

Sosyal medya hesabından soruları yanıtlayan Dilmen bir takipçinin, “Türk futbolunu geldiği bu kötü durumdan kurtaracak, adaletli, liyakatı, şeffaf yönetimi sağlayacak, Milli Takımı ve Türk futbolunu kurtarabileceğini düşündüğünüz TFF başkanı kim olmalıdır?” sorusuna

“Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı kolay bir iş değil. Söylediğiniz özellikleri yapabileceğime kesin inanıyorum. Ama bu ben adayım anlamına gelmiyor. TFF başkanlığı çok zor bir iş. Alt kadrosunu iyi yaptıktan sonra yapılabilecek bir iş. Özveri isteyen bir kurum. Futbolun iyi yere gelmesi için federasyon başkanı olmama gerek yok. Olmayayım da zaten. Öyle bir niyetim de yok. Fakat futbolun söylediğiniz özelliklerle saha içine girmeden saha dışında halledebilecek, siyasetten uzak, fazla kulüpçü olmama, en önemlisi de şeffaf olmalı. Dürüst olmak futbolda yeterli. Futbol matematik değildir. Federasyon başkanı adayı falan değilim. Türk futbolunda yapabileceğim ne varsa ki; yapacağıma da inanıyorum her türlü göreve her zaman hazırım. Federasyon başkanlığı dışında” yanıtını verdi.

“GALATASARAY’IN ŞAMPİYON OLACAK KADROSU YOKTU”

“Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın son 2 ayda gösterdiği performans sezon başından beri olsaydı Trabzonspor yine bu başarıyı elde eder miydi? Trabzonspor’un oyununu beğeniyorum, bununla birlikte puan farkı 3-4 olsaydı panik olur muydu şampiyonluk yolunda?” sorusuna ise Rıdvan Dilmen,

“Ligin başında kırılma anı şu oldu. Bence Trabzonspor ligi şampiyon bitirirdi, birinci rakibi Fenerbahçe, ikinci rakibi Beşiktaş olurdu. Galatasaray’ın ligde şampiyon olacak bir kadrosu yoktu. Uzun vadeli bir yapılanmaydı. Özellikle 7.8 hafta Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş dipdibeydi. Daha sonra TFF ani bir değişiklikle MHK değişikliğine gitti. Serdar Tatlı istifa etmek zorunda kaldı. Detaylı bir konu. Ondan sonra puan farkı gittikçe açıldı. Trabzonspor sezona iyi başlamıştı, iyi oynamaya devam etti. Fenerbahte, Beşiktaş da düşüş başladı. Dönem dönem Fenerbahçe, dönem dönem Beşiktaş ve Galatasaray hakem sıkıntıları yaşadı. Üç kulüp de teknik direktör değişikliğine gitti. Trabzonspor, bu sezon şampiyonluğu 7-8-9 puan farkla alabilecek kapasitede bir takım. Ancak bu kadar puan farkı üç büyüklerle bence hakem hatalarından” yanıtını verdi.

Nihat Özdemir’in istifası sonrası Ahmet Çakar’dan ‘kaset’ iddiası

FENERBAHÇE’DE GÖREV ALIR MI?

Fenerbahçe’de görev alıp almayacağı konusunda ise Rıdvan Dilmen, “Çocukluk yılımdan itibaren Fenerbahçe aşkıyla büyüdüm. Allah’ıma hep şükrettim. Çocuklukta kaleye geçtiğimde Ivanceviç, sokakta oyuncu olarak baktığım zaman Cemil (Turan) olan birisi… Kendimi bir anda Fenerbahçe’de buldum. Fenerbahçe’de futbolu bıraktım. Allah bunu bana nasip etti. Kısa bir dönem menajerlik ve teknik direktörlük yaptım. Fenerbahçe öyle bir duygu ki Erdi ve Eda isimli çocuklarım var. Fenerbahçe de benim ailem. Bunu net söyleyebilirim.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nde; sıkıştıklarında, daraldıklarında -illa aktif olarak değil- atıyorum ‘Bir oyuncu var Uganda’da, Brezilya’da, gidip izler misin?’ deseler koşarak gideriz. Hangi başkan olursa olsun, ‘Kulübümüzün sana ihtiyacı var. Şurada sana bir görev vermek istiyoruz deseler’ seve seve gelirim.

Teknik direktör yardımcılığı olmaz. Çünkü teknik direktörlük yaptığım için prensip olarak böyle bir olaya karşıyım. Ama Fenerbahçe’de her hangi bir görev verilmek istenirse ve görev de verilirse görev alırım. Kulüp takımı çalıştırmam. Bunu hep söyledim. Bu konuda, hakikaten kendimi çok çok fazlasıyla yeterli buluyorum. Dünya çapında ama futbol konusunda iyi olduğumu düşünüyorum. Benim gibi insandan sadece televizyondan faydalanılmasını istiyorum. Teklif bekliyor anlamında asla düşünmeyin. Fenerbahçe’de çalışmak hepimiz için onurdur” açıklamalarını yaptı.