Nihal Olçok’tan ‘Neden Gelecek Partisi’ sorusunu cevap

Yayın tarihi: 13 Aralık 2019 Cuma 3:26 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2019 Cuma 3:26 pm

Ahmet Davutoğlu‘nun ‘Gelecek Partisi’nin tanıtım toplantısına katılan Nihal Olçok, “Neden Gelecek Partisi?” sorusuna yanıt verdi. Olçok, “Gelecek, adı üstünde” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz şehidi Erol Olçok’un eski eşi Nihal Olçok, eski Başbakan Ahmet Davtoğlu’nun ‘Gelecek Partisi’nin tanıtım toplantısına katıldı. Gelecek Partisi’nin Kurucular Kurulu Üyesi olan Olçok, neden partiyi tercih ettiğini açıkladı.

t24’ten Canan Yıldız’ın haberine göre, Olçok, “Neden Gelecek Partisi?” sorusuna “Gelecek adı üstünde” yanıtını verdi.

Partisi dün kuruldu! Ahmet Davutoğlu, ilk belediyesini aldı…

Olçok, “Nihal Olçok için ‘Gelecek’ ne anlama geliyor?” sorusuna ise “Sizin için gelecek ne anlama geliyorsa bende de aynı. Daha iyi, mutlu, müreffeh, huzurlu ve daha önemlisi daha temiz ve daha birlikte… Ayrılmadan ve ayrışmadan. Biz parlamenter sisteme dönüşün arkasındayız. Biz bunları defalarca konuştuk. Davutoğlu’nun söylediği şeyler bizim beraber oluşturduğumuz şeyler” diyerek cevapladı.

“Davutoğlu’nun isim vermeden AKP’ye yönelik eleştirileri salonda çok alkış aldı. Buna dair yorumunuz nedir? sorusuna ise Olçok, “Bunlara eleştirel olarak bakmayın aslında. Belki de sadece birinin doğru tanımlamasıdır o. Davutoğlu bugün doğru tanımlamalar yaptı. Ben eleştirel bir cümle duymadım. Bu Türkiye’nin kendi içinde bir şikâyeti zaten. Bundan Türkiye’nin her noktası serzenişte bulunuyor. Siyasette akrabalık bağının bu kadar meşru olduğu hükûmet. Türkiye’nin her kesimi bunlardan rahatsız. Ve Türkiye’de gerçekten parlamenter sistem… Bunu tekrar bu kadar net konuşuyor olmak başka bir keyif ve bunu konuşanların içinde bulunmakta ayrı bir keyif” cevabını verdi.