Nihal Olçok siyasete atılıyor… İşte katılacağı parti

Yayın tarihi: 4 Aralık 2019 Çarşamba 10:48 am - Güncelleme: 4 Aralık 2019 Çarşamba 10:50 am

Son dönemlerde AKP’ye ve Erdoğan’a yaptığı eleştirilerle gündeme gelen Nihal Olçok, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde kurulacak yeni partinin kurucular kurulunda yer alacak.

Babacan ve Davutoğlu, AKP’den ne kadar oy aldı? Anket sonucu Erdoğan’ın masasında…

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde kurulacak yeni partinin kurucular kurulunda 15 Temmuz darbe girişiminde eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Nihal Olçok da yer alıyor.

Nihal Olçok: Bu milleti kızdırmasınlar tankları da yer, iktidarı da!

Davutoğlu öncülüğünde kurulacak yeni partinin kurucular kurulu hafta başında 2 gün süren bir toplantı yaptı.

Bolu Abant’ta yapılan toplantıda tüzük ve programa son şekli verilirken, partinin isim ve logosuyla ilgili de öneriler sunuldu, değerlendirmeler alındı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, partinin kurucular Kurulu içinde 15 Temmuz Darbe Girişiminin yaşandığı gece eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Nihal Olçok da yer aldı. Olçok’un Kurucular Kurulu toplantısına da katıldığı öğrenildi.

“NEDEN BU KADAR ENDİŞE İLE KARŞILANIYOR”

Öte yandan, Nihal Olçok 1 Aralık günü, sosyal medya hesabından, AKP’li Binali Yıldırım’ın Davutoğlu için söylediği, “Ak Parti’nin altını oymaya çalıştı, yakalanınca mağduru oynamak istedi ve Kılıçdaroğlu’nun yanına koştu. ‘Duruş’ diye kitap yazmış ama kendi ‘Duruş’u yok Ahmet Davutoğlu’nun” sözlerine yanıt vermişti. Olçok, Yıldırım’a, “İyi de sayın Binali Yıldırım ben bugüne kadar hakaret duymadım, yeni alternatifler üretilmesi neden bu kadar endişe ile karşılanıyor. AK parti Mars’tan gelmedi nihayetinde Refahtan doğmadı mı? Halbuki sevinilmesi lazım doğum olgunlaşmanın tam karşılığıdır. Hayatın gerçekleri… Ahmet Davutoğlu” ifadelerini kullanmıştı.