Niğde’de -5 derecede ucuz yağ ve pirinç kuyruğu

Yayın tarihi: 14 Şubat 2022 Pazartesi 6:34 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 6:34 pm

AKP döneminde oluşan kuyruklar uzuyor. Halk Ekmek, benzin, ayçiçek yağı kuyruklarının ardından bu kez pirinç kuyruğu oluştu.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO)  ucuz ayçiçeği yağ ve pirinç satışları sürüyor. Yurttaşlar da piyasadan daha ucuza yağ ve pirinç alabilmek için TMO’nun satış noktaları önünde saatlerce bekliyor. TMO’nun Niğde’deki satış noktasının önünde de bugün uzun kuyruklar oluştu. Niğdeliler, yağ ve pirinci ucuza alabilmek -5 derecede kuyrukta bekledi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, “Bu yurttaşlar, yağ ve pirinç kuyruğunda. Ucuz yağ ve pirinç almak için -5 derecede kuyrukta bekliyorlar… Hükümet bu durumdan utansın biraz bence” dedi.

“HÜKÜMET UTANSIN”

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün TMO’nun önündeyiz. Bu vatandaşlar, yağ ve pirinç kuyruğunda. Ucuz yağ ve pirinç almak için -5 derecede kuyrukta bekliyorlar. Daha önce hükümet, ‘Sizin döneminizde yağ kuyrukları var, mazot kuyrukları var, akaryakıt kuyrukları var’ diyordu. İşte geldiğimiz günümüzde vatandaşlar yağ kuyruğunda. Zam geleceğini duyduklarında petrolde mazot ve otogaz kuyruğunda. Taneyle domates, biber alır hale gelmişiz; memleketin son durumu, vatandaşın son durumu. Hükümet bu durumdan utansın biraz bence.”

AKP’LİLER CHP’Yİ SUÇLAMIŞTI!

AKP’li yetkililer daha önce halk Ekmek önünde oluşan kuyruklar için “CHP kuyrukları kendi oluşturuyor” demişti. TMO önünde oluşan bu uzun kuyruklar için AKP’li yetkililerin ne diyeceği soru işareti.

Mustafa Sarıgül ayçiçek yağı ile zeytinyağını karıştırdı