Niğde’de 5.3 büyüklüğünde deprem

Yayın tarihi: 25 Şubat 2023 Cumartesi 1:42 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2023 Cumartesi 4:46 pm

Niğde’nin Bor ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, depremin ardından yaptığı açıklamada “Herhangi bir olumsuz haber gelmedi” dedi. AFAD Başkanı Sezer ise “Olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

AFAD, depremin saat 13.27’de Niğde’nin Bor ilçesinde meydana geldiğini duyurdu. Depremin 5,3 büyüklüğünde ve 7 kilometre derinliğinde olduğu açıklandı.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem Niğde’nin yanı sıra Ankara, Konya ve Mersin’den de hissedildi. Sosyal medyada çok sayıda vatandaş depreme ilişkin mesajlar paylaştı.

BELEDİYE BAŞKANI BARAN: HERHANGİ BİR OLUMSUZ HABER GELMEDİ

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, CNN Türk’e yaptığı açıklamada, “Çok şükür herhangi bir sıkıntı görünmüyor, köy merkezinde de arkadaşlarımız var. Şu anda arkadaşlar baktılar, orada en yüksek cami minareleri… Herhangi olumsuz bir haber gelmedi. 20-25 saniyelik bir depremdi, can kaybı veya mal hasarıyla ilgili bir bilgi gelmedi. Dün akşam da Obruk merkezli küçük bir deprem meydana gelmişti. Hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Depreme dayanıklı yapılar listelendi! Türkiye’den bir bina var!

AFAD: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremin ardından yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13:27’de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.”

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR: AĞIR VE ORTA HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise “Şu ana kadar olumsuzluk yok. Kahramanmaraş depreminde etkilenen binalarımız olmuştu. Gerekli önlemleri aldık ama vatandaşlarımıza ağır ve orta hasarlı binalardan uzak durmalarını istiyoruz” dedi.