NFT satışları son bir yıldaki en düşük seviyeye indi

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2022 Pazar 11:41 am

Kripto para pazarında yaşanan çöküşü duymayan kalmamıştır herhalde. Kasım ayında zirve yapan kripto pazarı o günden beri adeta bir serbest düşüş yaşıyor. Bitcoin ve Etherium gibi en güvenilir coin’lerin değerleri bile kasım ayında olduğunun çok altına düşmüş durumda.

Etkisi bu kadar yoğun hissedilmiyor olsa da kripto pazarında yaşanan düşüşün bir benzeri de NFT dünyasında yaşanıyor. Oysa kripto pazarının yükselişiyle birlikte NFT’ler de hiç olmadıkları kadar popüler ve değerli hale gelmişlerdi.

Ocak ayında NFT satışları tavan yapmış, bir ay içinde 12.6 milyar dolar değerinde NFT satışı gerçekleşmişti. Ancak o günden beri kripto para pazarına paralel olarak NFT satışları da hızla düşmeye başladı. Haziran ayına geldiğimizde NFT satışları dibe vurmuş durumda. Yayınlanan son verilere göre haziran ayında 1 milyar dolarlık NFT satışı yapılmış. Bu da NFT satışlarının bir yıldır olmadığı kadar düşük rakamlara gerilediği anlamına geliyor. Çünkü en son 12 ay önce NFT pazarında satışlar bu seviyelerdeydi.

kripto para

 

Chainalaysis şirketinde görevli ekonomist Ethan McMahon, bu düşüşün kesinlikte kripto pazarındaki genel duraksamayla alakalı olduğunu söylüyor. Böyle zamanlarda düşüşten etkilenen pazarlarda yatırımcıların konsolidasyona gittiğini söyleyen McMahon, bu yüzden yatırımcı ya da alıcı bulan NFT’lerde bir azalma göreceğimizi söylüyor.

Geçtiğimiz kasım ayında toplam değeri yaklaşık 3 trilyon dolar olan NFT pazarı, bugün 1 trilyon dolar seviyesine gerilemiş durumda. Hala oldukça büyük bir pazar olsa da yedi ay gibi kısa bir sürede değerinin üçte ikisini kaybetmiş olması endişe verici.

M2’li yeni MacBook Air’in çıkış tarihi belli oldu