NFT piyasası karanlık anlaşmalarla dolu

Yayın tarihi: 16 Şubat 2022 Çarşamba 12:00 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 12:57 pm

İngiliz yetkililer NFT’nin karanlık yüzünü temizlemeyi umuyor.  HM Revenue and Customs’ın potansiyel vergi dolandırıcılığı soruşturmasının bir parçası olarak üç NFT parçasına el koyduldu.

Şüphelilerin, İngiltere vergi dairesini 1,4 milyon sterlin (yaklaşık 1,9 milyon dolar) dolandırmaya çalıştıkları iddia ediliyor. Şüphelilerin kendilerini gizlemek için 250 sahte şirket, sahte kimlik, ön ödemeli telefon, VPN ve diğer teknikleri kullandıkları iddia ediliyor. Dolandırılmaya çalışılan şirket HMRC, mahkeme kararıyla NFT parçalarının yanı sıra yaklaşık 5.000 £ (6.760 $) değerinde kripto varlıkları almaya hak kazandı. Yetkili, Birleşik Krallık kolluk kuvvetlerinin NFT’lere ilk kez el koyduğunu söyledi.

NFT

 

Soruşturma halen devam ediyor. Bununla birlikte, ekonomik suç müdür yardımcısı Nick Sharp, bu mahkeme kararının diğer olası kripto dolandırıcılığı failleri için “bir uyarı görevi göreceğine” inanıyor. NFT’lerle ilgili düzenlemelerin ve diğer korumaların olmaması, fiyatları artırmak için kendi kendine yüksek fiyat verenleri de doğuruyor. Ayrıca denetlemelerin olmmaması dolandırıcılıklara da kapı açıyor. ABD’de önemli bir pazar yeri devi olan OpenSea, ücretsiz bir araç aracılığıyla basılan NFT’lerin yüzde 80’inin sahte, kopya veya spam olduğu keşfedildikten sonra güvenlik önlemleri geliştirmek için çabalıyor. En azından NFT pazar yeri sahipleri dolandırıcılığı ve diğer zararlı faaliyetleri caydırmak için daha fazla yol bulana kadar bunun gibi daha fazla olayla karşılaşacağımız kesin.

Tesla sevilen özelliği kaldırıyor: Birçok araç bundan etkilenecek