iPhone ’da NFC ve USB güvenlik araçları çalışabilecek

Yayın tarihi: 5 Haziran 2020 Cuma 8:28 am - Güncelleme: 4 Haziran 2020 Perşembe 6:31 pm

Google ’ın Gelişmiş Koruma Programındaki önemli bir güvenlik özelliği olan harici bir kimlik doğrulama yöntemi için güvenlik anahtarları oluşturma özelliği çok yakında iPhone ’a geliyor.

Google , iOS 13.3 ve sonraki sürümlerde Google Hesapları için W3C WebAuthn uygulamasını destekleyeceklerini açıkladı. Bu sayede USB güvenlik araçları iPhone ve iPad modellerinde artık çalışacak.

Kullanıcıların hesaplarını korumaları için Google’ın kendi Titan Güvenlik Anahtarı da dahil olmak üzere çeşitli güvenlik anahtarları bulunuyor. Ekstra güvenli bir kimlik doğrulama adımı oluşturma özelliği sayesinde kullanıcıların hesabının şifresi tehlikede olsa bile koruma sağlanıyor.

iPhone

W3C WebAuthn uygulaması için fiziki araç desteğin yanı sıra Google, iOS kullanıcıları için ek seçenekler de sunacak. Bu ek seçeneklere ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • Hem USB-A hem de Bluetooth Titan Güvenlik Anahtarları yerleşik NFC işlevine sahip. NFC sayesinde, kullanıcıların oturum açma işlemi için güvenlik anahtarlarını iPhone’larının arkasına dokundurması yeterli olacak.
  • Kullanıcılar, Apple Lightning – USB Kamera Adaptörü varsa, YubiKey 5Ci gibi bir Lightning güvenlik anahtarını veya herhangi bir USB güvenlik anahtarını kullanabilirler.
  • Kullanıcılar USB-C güvenlik anahtarını doğrudan USB-C bağlantı noktası (iPad Pro gibi) olan bir iOS aygıtına bağlayabilecek.
  • Smart Lock uygulaması, Bluetooth güvenlik anahtarlarını ve kullanıcının kendi telefonunun dahili güvenlik anahtarını kullanmak için yüklenebilir. Bu, kullanıcının iPhone’larını Google Hesabı için ek bir güvenlik anahtarı olarak kullanmasına olanak tanıyacak.

Asus VivoBook S14 inceleme. Bu laptop’ta 2 ekran var!