Newcastle’dan taraftarlara: Arap giysileri, Orta Doğu çağrışımlı sarıklar giymeyin

Yayın tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 7:19 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2021 Perşembe 7:19 pm

Suudi Arabistanlı bir konsorsiyum tarafından satın alınan Newcastle United, taraftarlarına cübbe ve sarık giymemeleri konusunda uyarıda bulundu.

T24’ün haberine göre, Newcastle United tarafından yapılan açıklamada, takımın el değiştirmesini kutlayan taraftarlardan Orta Doğu kültürüne ait kıyafetler giymemeleri istendi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Newcastle United taraftarlarından, günlük hayatlarında bu tarz kıyafetler kullanmıyorlarsa, Arap giysileri veya Orta Doğu’yu çağrıştıran sarıklar giymemelerini rica ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde, kulübün Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu tarafından satın alınmasınının ardından bir grup taraftar St James’ Park’a cüppe ve sarık giyerek geldi. Takımın yeni sahipleriden hiçbiri, taraftarların bu şekilde kutlama yapmayı seçmesinden rahatsızlık duymadı. Bunu, hoş geldin mesajı taşıyan, pozitif bir davranış olarak yorumladılar. Öte yandan, bu şekilde giyinmenin kültürel açıdan yanlış olacağına ve bazı kesimlerde rahatsızlık yaratabileceğine dair endişe duyuyoruz. Stadyuma gelen herkes, her zaman olduğu gibi kendi ülkesine ve kültürüne ait kıyafetler giymekte özgürdür. Kulüp, sahip olduğu kültürel açıdan zengin taraftar kitlesinden gelen destekten gurur duymaktadır”

Taliban’ın saldırısına uğrayan Bülent Kılıç TELE 1’e konuştu!