New York’taki ‘Stop Erdoğan’ ilanına karşılık verildi

Yayın tarihi: 6 Mart 2021 Cumartesi 12:35 pm - Güncelleme: 6 Mart 2021 Cumartesi 12:41 pm

ABD’nin ve dünyanın en ünlü meydanlarından biri New York’taki Times meydanında yayınlanan ‘Stop Erdoğan’ ilanına dijital ekranlı kamyonetle karşılık verildi. Kamyonetteki dijital ekranda FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimi anlatıldı.

New York’taki Times meydanında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı reklamlara karşılık verildi. Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) organizasyonuyla Times Meydanı’nı dolaşan kamyonetteki dijital ekranda FETÖ’yü ve 15 Temmuz darbe girişimini anlatan görseller yayınlandı.

Yayında ‘Advocates of Silenced Turkey’ adlı oluşumun indirilen reklamının verildiği köşede AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz anma programının 4’üncü yılında okuduğu şiiri, İngilizce altyazısı ile gösterildi. Dijital ekranlı kamyonetin 3 gün boyunca günde 8 saat Times Meydanı’nda dolaşacağı belirtildi.

New York’taki ‘Stop Erdoğan’ ilanına soruşturma

NE OLMUŞTU?

New York’taki Times meydanında, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı reklamlar yayınlanmıştı. ABD’de faaliyet yürüten ‘Advocates of Silenced Turkey’ oluşumu tarafından verilen ilanların yayınlandığı reklam panolarında ‘Stop Erdoğan’ yazılmıştı.

AKP Sözcüsü reklamların ‘FETÖ propagandası’ olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimi ile bu terör ve ihanet şebekesi ile mücadele sonuna kadar sürecektir” tepkisini göstermişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise reklam panolarıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

ABD’deki Erdoğan ilanına AKP’li isimlerden sert tepki