New York’ta OHAL ilan edildi! Gerekçe göçmenler

Yayın tarihi: 8 Ekim 2022 Cumartesi 9:22 am - Güncelleme: 8 Ekim 2022 Cumartesi 9:22 am

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde düzensiz göçmenlerin sayısındaki hızlı artış nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alındı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, basın toplantısında yaptığı açıklamasında “yasa dışı göçmen akınıyla baş edebilmek için” şehirde mevcut arazi kullanım şartlarını askıya aldıklarını ve olağanüstü hal ilan ettiklerini duyurdu. Adams, “kızgın” olduğunu belirttiği konuşmasında, Texas ve Florida gibi Cumhuriyetçi valileri hedef alarak, “New York’un merhametinin başkaları tarafından sömürüldüğünü ve insani krizin Amerikan siyasi dinamikleri tarafından hızlandırıldığını” ifade etti.

YARDIM ÇAĞRISI

Göçmen akınının altından kalkılamayacak bir yük getirdiğini ve mali yılın sonunda bu insanların, barınma, sağlık, gıda benzeri giderler için bir milyar dolar harcanmış olacağını belirten Adams, kiliseler ve sivil toplum kuruluşlarına bu yükün paylaşımı için yardım çağrısında bulundu.

EVSİZLERİN KALDIĞI BARINAKLAR SIĞINMACILARLA DOLMUŞTU

New York’ta 50 bin civarında evsizin yaşadığı barınaklar, son birkaç aydır sınır bölgelerinden gönderilen düzensiz göçmenlerle tamamen dolmuş, bazı sığınmacılar boş oteller ve kamplara yerleştirilmişti.

ABD’de işsizlik yüzde 3.5’a geriledi