New York’ta milyonluk Türken yurdunun VIP öğrencileri kimler?

Yayın tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 9:56 am - Güncelleme: 21 Ekim 2021 Perşembe 10:15 am

Ensar ve TÜRGEV vakıflarının ortaklaşa ABD’de kurduğu ‘TÜRKEN- USA Vakfı’nın dünyanın en pahalı emlak kentlerinden New York- Manhattan’da yaptırdığı milyonlarca dolarlık öğrenci yurdunun oda fiyatları şimdiden ‘yurtta kalacak öğrenci profiliyle’ ilgili soru işaretleri yaratıyor.

Manhattan’ın Murray Hill semtinde sadece arsasına ’17 buçuk milyon dolar’ ödenen Türken Vakfı’na ait 21 katlı, 82 odalı, giriş katının ticari amaçlı kullanılacağı ve katların bir bölümü lüks daireler (rezidans) olarak tasarlanan yurt inşaatı devam ediyor.

Maliyeti 100 milyon doların üzerinde olması belirtilen Türken Vakfı yurdunda odaların bir, iki ya da daha fazla öğrenci sayısına göre düzenleneceği bildiriliyor.

Oda fiyatlarının 1500-3000 dolar arasında olacağı verilen haberler arasında. Şüphesiz son derece pahalı bir bölgede yer alan yurda binlerce dolar ödeyecek öğrenci profili de merak konusu.

Türken’in New York ve çevresinde daha mütevazi bir bölge yokmuş gibi öğrenci yurdu olarak Manhattan’ın en pahalı bir semtinde 21 katlı gökdelen yaptırmasının bugüne kadar mantıklı bir açıklaması olmadı. Binaya yakın çevrede Yeshiva adlı bir özel üniversite dışında üniversite bulunmuyor.

Son fotoğraflar inşaatın yavaşladığını, cephe montajının henüz başlamadığını ve 15’nci kata kadar çıkıldığını gösteriyor. 2018 yılında temeli atılan binanın inşaat panosunda 2022 yılında tamamlanacağı yazıyor.

Bu arada Türkiye’de büyük belediyelerin el değiştirmesinden sonra Türken Vakfı’nın maddi sıkıntı yaşadığı da ifade ediliyor.

SAĞ FOTOĞRAF: BİNA TAMAMLANINCA BÖYLE OLACAK

TÜRGEV adına Bilal Erdoğan, ENSAR Vakfı adına da İsmail Cenk Dilberoğlu tarafından ABD’de 2014 yılında Delaware Eyaleti’nde kurulan Türken-USA Vakfı, General Contractor CNY LLC ve IBK Constructıon LLC inşaat şirketiyle çalışıyor.

TÜRKEN Vakfı’nın Yönetim Kurulu’nda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak, Erdoğan’ın dayı oğlu Halil Mutlu ile Haluk Gani, Ahmet Bayraktutar gibi Bilal Erdoğan’ın Kartal imam hatip okulundan arkadaşları ile Ömer Faruk Albayrak ve Behram Turan gibi isimler bulunuyor. Ensar Vakfı Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Bacacı, aynı zamanda TÜRKEN Yönetim Kuruluna da üye