New York Times: Erdoğan çıkmazda

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 12:06 am - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 12:08 am

New York Times’ta bugün yapılan haberde, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in bir süredir YouTube üzerinden yayınladığı açıklamaların, hali hazırda ekonomik kriz ve koronavirüs salgınını olumsuz etkilediği Türkiye’yi çok derinden sarstığı belirtildi.

Haberde anketlerde düşüşte olan Tayip Erdoğan’ın bugünlerde “sıkışmış” durumda olduğu ve hükümetin, bazılarının “bir dönemin sonu” olarak belirttiği, yolsuzluk skandalıyla sallandığı ifade edildi.

Sedat Peker, aracı Hadi Özışık’ı ifşa etti

BirGün’de yer alan New York Times’tan Carlotta Gall’ın haberinde, geçtiğimiz hafta TV ekranlarında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının yer bulmasına karşın, milyonlarca vatandaşın organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in YouTube üzerinden yaptığı “sıra dışı iddialara” yüzünü çevirdiği vurgulandı.

Gall haberinde, Peker’in “Erdoğan’a yakın yetkililere” karşı tecavüz, uyuşturucu trafiği ve şüpheli ölümlere ilişkin suçlamalar yönelttiğini belirtti.

Haberde Erdoğan’ın 2003 yılında başbakan olduğunda AKP’nin, kamuoyunun güvenini yitirmiş önceki hükümetlerden sonra açılmış, “temiz bir sayfa” olarak görüldüğü belirtilirken, 2016 darbe girişiminden sonra Erdoğan’ın “eski profesyonel suçlu ve aşırı sağcı milliyetçi şebekeleri beraberinde getiren milliyetçi hareketin desteğine” yüzünü döndüğü değerlendirmesi yapıldı.