New York Belediye Başkanı Eric Adams yargıç karşısına çıktı! “Olay doğrudan AKP’ye uzanıyor”

Yayın tarihi: 27 Eylül 2024 Cuma 11:11 pm - Güncelleme: 28 Eylül 2024 Cumartesi 12:31 am

Haber: Haber Merkezi

New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında, “Türk yetkililerden ve iş insanlarından kişisel menfaat sağladığı ve rüşvet aldığı” iddiasıyla açılan davanın duruşması görüldü. Duruşmada yaşananları TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat anlattı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams’a Türk yetkililerden yasadışı bağış ve hediye aldığı iddiasıyla açılan davada, Türkiye’nin başkonsolosluğu ve Birleşmiş Milletler nezdindeki daimi temsilciliğinin bulunduğu Türkevi binası da tartışmaların odağına yerleşti.

TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat iddiaları Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği programında anlattı. Polat, iddialara konu olan skandalın doğrudan AKP iktidarına dayandığını belirtti.

ERİC ADAMS SERBEST BIRAKILDI

Polat bugün sabah saatlerinde New York Belediye Başkanı Adams’ın dava kapsamındaki ilk duruşmasında yaşanan gelişmeleri aktardı. Duruşmanın yarım saatten az sürdüğünü belirten Polat, “Edindiğimiz bilgilere göre Adams, mahkeme salonunda iddianamenin sesli okunmasını istemedi. Adams’ın bu isteğini yargıç kabul etti. Sonrasında bir kefaret ile onlar henüz bir ücret tespit etmeden kendisi bir kefaret ücreti ödeyerek ve pasaportuna da el konulmadan serbest bırakıldı.” dedi.

“OLAY DOĞRUDAN AKP HÜKUMETİNE DAYANIYOR”

Duruşma sonrası açıklama yapan Eric Adams iddiaları yalanlarken istifa etmeyeceğini duyurdu. Savcılığın 57 sayfalık iddianamesinde yer alan hediyelere dikkat çeken Polat, “AKP hükumetinin burada vakıflarla olan bağlantısını, kişilerin isimlerini de vererek bu iddianameye açıklık kazandırıyorlar. Topluca bakıldığı zaman bu bir sır değil burada zaten açık açık konuşuluyor. Dolayısıyla New York Belediye Başkanı ile Erdoğan hükumetinin bağlantısını bağdaştırıyorlar ve bağlantılı olduğunu söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Polat, iddiaların AKP hükumetine nasıl uzandığına da değinerek “TÜRKEV Vakfının yönetiminde Erdoğan’ın oğlunun kızının da bulunduğu Amerikan Basını’nında ayrıntılı şekilde yer alıyor. Dolayısıyla iddiaların Erdoğan ile bağlantılarını böyle adlandırmak lazım.” şeklinde konuştu.

Ankara’dan New York Belediyesi’ndeki rüşvet iddialarına açıklama

Kaynak: HABER MERKEZİ