Nevzat Bahtiyar’ın görüntüleri çıktı! Narin Güran cinayetinde 18 dakikalık gizem çözüldü

Yayın tarihi: 18 Eylül 2024 Çarşamba 12:18 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2024 Çarşamba 12:19 pm

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesiyle ilgili soruşturmadaki  18 dakikalık sır perdesi çözüldü. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) raporlarına göre Nevzat Bahtiyar’ın 18 dakikalık sürede Narin’in cesediyle birlikte arabada olduğu tespit edildi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nin Tavşantepe Köyü’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve cesedi 19 gün sonra bir çuval içinde üzeri taşlarla kapatılmış şekilde evine 1 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde bulunan Narin Güran’ın ölümüyle ilgili kolluk ihbar evrakı, yer gösterme tutanakları, HTS kayıtları ile fezlekeye yansıyan bilgilere göre, 18 dakikalık sis perdesi de çözüldü. Tutuklu sayısının 12’ye yükseldiği 26 kişinin de şüpheli olarak yer aldığı soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıktı.

Narin cinayetinde 18 dakikalık gizem

Okulun kamera kayıtlarına göre saat 15.15’te görülen ve arkadaşlarından ayrılan Narin ortadan kayboldu. İtirafçı Nevzat Bahtiyar, cesedi amca Salim Güran’dan alarak kendi aracıyla evine 7 dakikalık mesafedeki dere yatağına götürdüğünü itiraf etti. Nevzat Bahtiyar’ın aracının 15.40’dan 16.30’da kadar 50 dakika boyunca dere kenarında sabit durduğu Jandarma karakolunun kamera kayıtlarına yansıdı. Aradaki 18 dakika içinde ne olduğuna dair sır perdesi de aralandı.

HEMEN DEREYE GİTMEMİŞ

Jandarma Suç Araştırma Timi’nin (JASAT) olay yeri inceleme tutanakları, Bahtiyar’ın itirafları, bölgeyi gören jandarma karakoluna ait kamera kayıtları ile tanık ifadeleri incelendiğinde, Bahtiyar’ın cesedi amca Salim’den aldıktan hemen sonra dere yatağına gitmediği belirlendi. Nevzat Bahtiyar’ın amcanın parmağıyla dereyi işaret ederek bu bölgeye götürüp atmasını söylemesi üzerine cesedi battaniyeden çıkarıp çuvala yerleştirdikten sonra aracının arka koltuk önündeki paspasının üzerine bırakıp hareket ettiği tespit edildi.

KAYIP 18 DAKİKADA CESETLE ARABADA KALMIŞ

Nevzat Bahtiyar’ın çuval içindeki cesedi dere yatağına atmak için araçla hareket halindeyken bir anda aracın yönünü değiştirip dere yatağının kuzeybatı istikametindeki dubleks villa inşaatlarının olduğu yöne doğru gittiği tespit edildi. Araç içindeki cesetle bir süre dolaşan Nevzat Bahtiyar’ın jandarmaya haber vermeyip bir an önce cesetten kurtulmak için dere yatağına gelerek cesedi apar topar suyun içine gizledikten sonra bölgeden hızla uzaklaştığı ortaya çıktı. Narin’in kaybolduğu saat ile Nevzat Bahtiyar’ın dere yatağı kenarında aracının park halindeyken görülmesi ve aradaki kayıp 18 dakikalık sürenin villa istikametine giderek bir süre burada cesetle kaldığı dakikalar olduğu belirlendi.

Bu bilgiler jandarmanın kolluk ihbar evrakı, yer gösterme tutanağı, cesedin bulunmasından sonra olay yerinde Nevzat Bahtiyar’a cesedi nasıl ve ne şekilde dereye gizlediğini kamera karşısında anlattığı tatbikat tutanağı, keşif ve olay yerini gösteren basit kroki tutanaklarına da yansıdı.

SU ARIZASI İÇİN İHBAR YOK EVDE KAÇAK HAT BULUNDU

Nevzat Bahtiyar gözaltında verdiği ifadede, “Olay günü şebeke suyu arızalı olduğu için yakın arkadaşım olan muhtar Salim’i telefonla aradım. Kendisine evimize gelen su hattında bir arıza olduğunu içme suyunun akmadığını ve arızanın giderilmesini istedim. Salim’de bana arıza için yetkilileri arayacağını söyledi” demişti. Bu iddiası da araştırıldı. Salim’in evdeki su arızasının giderilmesiyle ilgili yetkilileri aramadığı ve herhangi bir arıza ihbarında bulunmadığı ortaya çıktı. Jandarma ayrıca evde inceleme yaptı ve Bahtiyar’ın ifadesinde iddia ettiği gibi içme suyunun kesik olup olmadığını yerinde tespit etti. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmada, evde suların kesik olmadığı tespit edilirken, içme suyu şebekesinin herhangi bir sayaçtan geçmediği ve Nevzat Bahtiyar’ın eve gizli hat çekerek içme suyunu da kaçak kullandığı tespit edildi. Tutanak tutan jandarma DİSKİ’ye ihbarda bulundu. Eve giden saha ekipleri de içme suyu hattının sayaçtan geçmeyip kaçak bir hat üzerinden eve çekildiğini belirleyince kesme işlemi yaptıktan sonra idari para cezası uyguladı.

İtirafçı olduğu için iki aile arasında husumet olabileceği ve ailesinin zarar görebileceği ihtimali nedeniyle gece vakti boşaltılan Nevzat Bahtiyar’ın evinde jandarma dün akşam üçüncü kez arama yaptı.

TÜM OKLAR AMCAYA YÖNELİYOR

Soruşturma dosyasına giren 26 şüphelinin tümünün Nevzat ile Salim’in biyolojik kardeşten daha yakın olduklarını belirtmeleri dikkatlerden kaçmadı. Tüm aile bireyleri ikilinin çok aşırı samimi ve yakın dost olduklarını, il dışına beraber çıktıklarını, yemek yemeğe bile birlikte gittiklerini sürekli beraber vakit geçirdiklerini ifade etti. Küçük kızın cesedinin ortadan kaldırılmasıyla ilgili Salim’in Nevzat’a aşırı güven duyması ve aralarındaki samimiyetten kaynaklı olarak kendisinden destek istediği jandarma fezlekesinde yer aldı.

AİLE MECLİSİ MUAMMASI

Baba Arif Güran’da, kızının DNA’sının Salim’in aracında çıkmasına anlam veremediğini belirterek, “Biz Salim’in arabasını kesinlikle kullanmıyoruz. Ben ve çocuklarım kesinlikle binmedik. Suçlu kardeşimse cezalandırılsın. DNA konusu ivedilikle incelensin. Nevzat ile Salim’in arasında su sızmaz. Çok iyi arkadaştırlar. Birlikte yemeklere, restoranlara gidecek kadar yakındırlar” dedi.

Halası Azize Kaya, “Narin’in cesedi bulunmadan birkaç gün önce amcam tüm aileyi toplayıp Narin’e ne olduğunu birlikte konuşalım dedi. Aile meclisi toplandı ve herkes bildiğini ve duyduğunu anlattı” dedi.

Amca Barış Güran ise kız kardeşi Azize’nin ifadesinin aksine, “Aile meclisi olarak toplanıp konu hakkında konuşmama kararı aldığımız doğru değil” dedi. Amca Kurtuluş Güran da, aile meclisi toplantılarının daha çok Narin’in bulunması, sorunun çözülmesiyle ilgili olduğunu, bir şeyleri gizlemek veya birilerini korumak için toplanmadıklarını iddia etti.

 

Kaynak: Sözcü