Nevşin Mengü’den Fatih Altaylı’dan sonra bir yanıt da Faruk Bildirici’ye

Yayın tarihi: 23 Şubat 2022 Çarşamba 7:33 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2022 Çarşamba 10:57 pm

Gazeteci Nevşin Mengü, HaberTürk yazarı Fatih Altaylı’nın kendisi hakkında kullandığı “15-20 kişilik bir Suriyeli aileyi Nagehan Alçı’nın oturduğu apartmana, yine böyle kalabalık bir aileyi Nevşin Mengü’nün yanındaki daireye taşıyabilirsiniz. Böyle bir şey yaparsanız eğer, her ikisinin de kirası benden.” sözlerine yanıt verdi. Mengü, “Aynı söylemler 10 yıl önce Kürtler için de söyleniyordu. Ne dediği belli değil” dedi.

Fatih Altaylı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı “15-20 kişilik bir Suriyeli aileyi Nagehan Alçı’nın apartmanına, Nevşin Mengü’nün yanındaki daireye taşıyabilirsiniz” açıklamasına Nevşin Mengü’den yanıt geldi. Mengü YouTube kanalında yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

‘Boomerfest’. Bir ‘boomerfest’ bu. Öbür ‘boomerfest’ köşesinden neymiş Nevşin ile Nagehan’ın kirasını ödeyecekmiş, bizi Suriyeli kalabalık aile komşu taşınsınmış. Sen kalabalık aileye mi, Suriyeli mi karşısın? Kalabalık aile Türk olursa tamam mı? Kalabalık aile yan daireye taşınırsa kafatasını mı ölçelim, ne yapalım?”

“Etik metik parçalayacağınıza, bakın… Habercinin temel görevi insan hakkını savunmaktır. Devletin göçmen politikasını eleştirmek ayrı şey, elinde meşale ile sokakta Suriyeli yakmaya çalışmak ayrı şey. Sanki bana Suriyeli komşu gelirse ah tüh gitsin bu Suriyeliler diyeceğim. Aynı söylemler 10 yıl önce Kürtler için de söyleniyordu.”

“Ne dediği belli değil. Ay İstanbul’da her yer kebapçı doldu vs. Kalabalık aile ister Çinli olsun ister Suriyeli olsun. Ararım polisi gürültü yapıyorlar derim. Ne dedikleri belli değil.”

BİR YANIT DA FARUK BİLDİRİCİ’YE

Gazeteci Nevşin Mengü, “Örtülü reklam yerine artık iş birliği etiketi de ekleyerek açıkça reklam yapmaya başlamış” diyerek kendisini eleştiren Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici’ye de yanıt verdi. Mengü, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Faruk bey, kendi kendinizi etik polisi olarak atadığınızı anlıyorum. Benim hesap vereceğim tek mercii izleyicilerim. Olgun erkekler olarak kurduğunuz fildişi kuleleriniz yıkıldığı için üzgünüm” ifadelerini kullandı.

CÜNEYT ÖZDEMİR DE TARTIŞMAYA DAHİL OLDU

Öte yandan Nevşin Mengü’nün dahil olduğu tartışmada Cüneyt Özdemir de taraflardan birine katıldı. Mengü’nün yanında yer alan Özdemir, Faruk Bildirici ve Fatih Altaylı’ya istinaden, “Sizin gazetecilik siciliniz bize ahmak kesmeye yetmez. Siz kimsiniz de bize gazetecilik etiği dersi veriyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Nevşin Mengü’ye ‘örtülü reklam’ eleştirisi