Nevşin Mengü’den Ece Üner’in ‘Atatürkçülükten anladığınız bu mu?’ çıkışına ‘hikaye’ tepkisi!

Yayın tarihi: 1 Kasım 2019 Cuma 6:48 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2019 Cuma 7:24 pm

Nevşin Mengü’den Ece Üner’in ‘Atatürkçülükten anladığınız bu mu?’ çıkışına, ” Bir mağduriyet varmış gibi davranılıyor. Yoktan yere bir mağduriyet hikayesi yazılmış” tepkisi geldi.

Show TV spikeri Ece Üner, Cumhuriyet Bayramı’nda metronun içinde kutlama yapıldığı anlarda, cübbeli bir vatandaşı özellikle kameraya alan kişiye tepki gösterdi. Üner, “Atatürkçülükten anladığınız bu mu ? Bu ülkede sağcı, solcu, ilerici, gerici, yoktur. Namuslu ve namussuzlar vardır. Bu taciz açık açık namussuzluktur” dedi.

 

‘IŞİD’li kadınlar erkekler kadar kötüydü, tecavüzlere yardım ettiler’

Üner’ “bir mağduriyet hikayesi yazılmış” tepkisi

Gazeteci Nevşin Mengü ise Ece Üner’in bu çıkışını anlamsız buldu. Mengü, Ece Üner’in “ortada bir mağduriyet varmış gibi” davrandığını belirterek “cumhuriyet cüppeli adamın da cumhuriyeti değil mi? Neden kutlamalar sanki ona karşıymış gibi davranılıyor? Cumhuriyeti kutlamak neden dindar birine karşı olsun ki, ne alakası var? Yoktan yere bir mağduriyet hikayesi yazılmış” dedi.

Mengü’nün açıklamaları şu şekilde:

“Söz konusu videoda kendi aralarında marş söyleyip eğlenen bir kalabalık ve onlarla aynı ulaşım aracı içinde bulunan cüppe giymiş biri var. Birbirine karışan yok, görüşen yok, herkes kendi halinde takılıyor. Neden ortada bir mağduriyet varmış gibi davranılıyor anlamadım

“Ayrıca cumhuriyet cüppeli adamın da cumhuriyeti değil mi? Neden kutlamalar sanki ona karşıymış gibi davranılıyor? Cumhuriyeti kutlamak neden dindar birine karşı olsun ki, ne alakası var? Yoktan yere bir mağduriyet hikayesi yazılmış”