Nevşin Mengü’den Ebubekir Sofuoğlu’na sert tepki

Yayın tarihi: 18 Aralık 2020 Cuma 11:54 am - Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 11:56 am

Gazeteci Nevşin Mengü, Üniversiteler için kullandığı “fuhuş evi” tanımlamasından sonra tepkileri üstüne çeken Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında açıklama yaptı.  “

Nevşin Mengü, Üniversiteler için kullandığı “fuhuş evi” tanımlamasından sonra tepkileri üstüne çeken Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında  şu ifadeleri kullandı:

“Sofuoğlu’nun Twitter’da bir paylaşım yaptığını anımsatan Mengü, “Haksız yere suçlanıyorum. Ben üniversite demedim, apartlar dedim’ diyor. Velev ki apartlar olsun Sayın Sofuoğlu; kime ne sizin, nerde, kiminle kimin seks yaptığından…

“Yani, siz bunu saymakla mı görevlendirildiniz? Üniversite öğrencileri yetişkin insanlar… Devletin görevi, hocanın görevi, öğrencilerin seks hayatını takip etmek mi? Sizin başka işiniz gücünüz yok mu? “Öğrenciler derse katılmıyorlar” diyor, bu beyefendinin öğrencisiyseniz gitmeyin çocuklar zaten o derslere, öğreneceğiniz bir şey yok bu kafalardan.

“Yale Üniversitesi bedava Youtube’a videoları koymuş derslerini yayınlıyor. Altyazıyla açın, izleyin bunun dersine katılıp, bundan öğrenecek bir şey yok. Beyefendi bir önceki yüzyıla ait. Gitsin bir önceki yüzyılda yaşasın.”

Skandalları bitmek bilmiyor! Gerici profesör Sofuoğlu’ndan pes dedirten sözler

ECE ÜNER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Show TV Ana Haber sunucusu Ece Üner, üniversitelere ‘fuhuş evleri’ diyen Sakarya Üniversitesi Öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu’na ağır ifadelerle tepki gösterdi. Üner, “Üniversiteler fuhuş evi diyen Sofuoğlu üniversitede profesördür. Üniversiteler fuhuş evi ise o halde Sofuoğlu kendisini ne olarak itham etmiştir?” dedi.

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu katıldığı bir canlı yayında üniversiteleri eleştirdi ve “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullandı. Bu durum tüm kesimlerin tepkisini çekerken açıklamalar da peş peşe geldi.

“BU ZİHNİYETLE BURALARA NASIL GELDİ?”

Show TV Ana Haber sunucusu Ece Üner de Sofuoğlu’nun çok konuşulan sözlerine yanıt verdi. Üner, “Bunun gibi adamların görülmesi için illa çıkıp bu derece saçmalaması mı lazım? Sussa kimse görmeyecek miydi? Bu zihniyetiyle buralara nasıl geldi? Onu bu soruyla baş başa bırakalım. Biz asıl sormamız gereken soruları soralım. Üniversiteler fuhuş evi diyen Sofuoğlu üniversitede profesördür. Üniversiteler fuhuş evi ise o halde Sofuoğlu kendisini ne olarak itham etmiştir? O sırada öğrencileri onun hangi yanlış düşüncelerine maruz kaldı? Böylesi kaç kişi sustuğu için gözden kaçırılıyor? Bu arada atanamayan kaç bin pırıl pırıl öğretmenin olduğu bir ülkedeyiz. Bunun için bazıları canına kıyıyor. Ayıp” dedi.