Nevşin Mengü: Elbette ‘Komiklik olsun diye kalça çekiyorlar’ demedim

Yayın tarihi: 16 Nisan 2022 Cumartesi 4:59 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2022 Cumartesi 4:59 pm

Nevşin Mengü ‘Pakistanlı tacizci‘ videosuna ilişkin yorumuna gelen tepkilere yanıt verdi, “Elbette ‘komiklik olsun diye kalça çekiyorlar’ demedim” dedi.

Gazeteci Nevşin Mengü, geçtiğimiz hafta sosyal medyada gündeme gelen ‘Pakistanlı tacizci’ videosu hakkındaki sözlerinin sosyal medyada gündem olması sonrası gelen eleştirilere yanıt verdi.

Mengü, FOX TV’deki ‘Orta Sayfa’ programında, söz konusu video hakkında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemize gelen Pakistanlılar TikTok’ta Türk kadınların videolarını çekiyorlar, paylaşıyorlar. Şimdi çok ilginç. O kadar yanlış bir şey yaptığının farkında değil ki adam. Bir kız görmüş, kızın kalçasına odaklanıyor falan. Çekiyor TikTok’ta, espri yapıyor kendince. Sonra kendi suratına döndürüyor. Yani taciz olduğunun farkında değil.

Pakistanlı mülteci kadınları ve çocukları kayda alıp paylaştı

‘ADAMIN KAFASINDA BİR KADIN HAKKI YOK’

Şimdi, sıkıntı şu: Mesela Pakistan’da, siyasal İslam’ın hâkim olduğu bir ülke, şu çok tehlikeli bir şey: Kadını o kurguladığınız ve ısrarcı olduğunuz aile kurumuna feda ederseniz, sonu bu oluyor. Adamın kafasında bir kadın hakkı yok. ‘Bu dışarı çıktıysa, zaten taciz edilmek için çıkmıştır, kadının yeri evidir’ diyor. O toplum içerisinde yaşamış olduğu için kadının kamusal hayatta var olmasına, çalışıyor olmasına, işe gidiyor olmasına alışkın değil. Ona garip geliyor, bunun taciz edilebilir bir şey olduğunu düşünüyor.

Bunun için bu çok tehlikeli. İşte kadın örgütlerini kapatalım, fıtrat diyelim, onun yeri evidir diyelim. Cinsiyetleri birbirinden ayırdığınızda, bu kamusal alanda çok zararlı bir şey, kadını eve hapsetmek çok zararlı bir şey. Sonu bu oluyor işte, bir kadınla karşılaştığı zaman ne yapacağını bilmeyen insanlar. ‘Ay videosunu çekeyim de, komik bir şey diye Tiktok’a koyayım’ diyor adam.”

Nevşin Mengü’den Yıldız Tilbe’yi kızdıracak yorum

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Nevşin Mengü’nün siyasal İslam eleştirisi içeren bu sözleri, sosyal medyada sadece “Çekiyor TikTok’ta, espri yapıyor kendince. Sonra kendi suratına döndürüyor. Yani taciz olduğunun farkında değil” bölümü üzerinden paylaşılınca en çok konuşulan konular arasına girdi.

‘ELBETTE ‘KOMİKLİK OLSUN DİYE KALÇA ÇEKİYORLAR’ DEMEDİM’

Tepkilerin hedefi haline gelen Mengü, bir takipçisinin paylaşımına şu yanıtı verdi:

“Elbette Pakistanlılar komiklik olsun diye kalça çekiyor falan demedim. Fakat bence Tuğba hanım söyleneni anlama yetisi olmadığından değil, başka bir amaçla bunu yapıyor. Kimi insanların söylediklerini çarpıtıp hedef haline getirmek, bir tür toplumsal infiali körüklemek istiyorlar

Göçmen karşıtlığının altında başka bir ajanda saklı olduğunu düşünmeye başladım. Ne söylediğimi merak edenler videoyu izleyebilir. Türkiye’nin acil çözüm bekleyen bir göç sorunu var. Ancak bu sorunu kullanarak sürekli nefret dilini besleyen ve belirledikleri bazı kişileri hedef haline getiren bir dalga var. Bu dalganın amacı bence sorunu çözmek değil, başka bir şey.” 

Türkiye’de yaşayan Pakistanlıdan skandal ifadeler: Türk kadınları burka giysin