Nevşehir’i sel vurdu! Peribacalarından kopan kayalar araçların üstüne düştü

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 10:08 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 10:09 pm

Nevşehir’de etkili olan sağanağın ardından sel meydana geldi. Selde, peribacalarından düşen kaya parçaları otomobillere zarar verdi.

Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle sel oluştu. Sel nedeniyle kopan kaya parçaları park halindeki 3 araca hasar verdi. Etkili olan sağanak nedeniyle düşen kaya parçaları, park halindeki otomobilde hasara neden oldu.

DEDE TORUN KURTARILDI

Sel suları yolları kapatırken, Rafet E. ve 12 yaşındaki torunu araçlarında mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu dede ve torunu araçtan çıkarıldı.

Kapadokya’yı sağanak vurdu! Selde kopan kayalar araçların üstüne düştü

Göreme Beldesi’nde öğleden sonra başlayan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kısa sürede şiddetini artıran yağış sele neden oldu. Sel nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolarken, bazı otomobiller peribacalarından düşen kaya parçaları nedeniyle zarar gördü. Kent merkezinde de etkisini hissettiren sağanakla birlikte caddelerde su birikintileri oluştu. Yaklaşık yarım saat süren yağmur sonrası belediye ekipleri hasar tespit çalışması başlattı.

ÜRGÜP İLÇESİNDE DE ETKİLİ OLDU

Nevşehir’in Göreme Beldesi’nde otomobillerin zarar görmesine neden olan sağanak sonrası oluşan sel, Ürgüp ilçesinde de etkili oldu. İlçede Pancarlık mevkisinde selde mahsur kalan 12 kişi, belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Öte yandan, kent genelinde sağanak yağış nedeniyle bazı ilçe, belde ve köylerde ulaşımda aksamalar olurken, bazı cadde ve köprü altları suyla doldu, araçlar güçlükle ilerledi. Göreme yaşayan turizmci Osman Aktak, “Her tarafı sel suları bastı. Sel arabaları duvar ile beraber aşağı itti. 2 araba aşağı uçtu, bir araba düşmek üzereyken traktörle çektik. 70 yaşındayım ben hayatımda böyle bir yağmuru burada görmedim. Şimdiye kadar hiç böyle bir şey olmamıştı. Sağanak yaklaşık bir saat sürdü. Uzun sürdüğü için yağmur suyunu mazgallar çekmedi. Allah’tan arabalar park halindeydi, içinde kimse yoktu” dedi.

Aksaray’da sağanak hayatı felç etti! Sokaklar göle döndü

Kaynak: DHA-İHA