Türkiye de alarma geçti! Coronavirüs bir şehirde daha ortaya çıktı!

Yayın tarihi: 27 Ocak 2020 Pazartesi 10:58 am - Güncelleme: 27 Ocak 2020 Pazartesi 7:39 pm

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 82’e ulaşırken, İzmir’de yüksek ateş şikâyetiyle Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan bir iş insanı büyük panik yarattı. Nevşehir’de yüksek ateş nedeniyle Çinli bir turistin Nevşehir Devlet Hastanesi’nde gözetim altına alındı.

Yaklaşık 10 gün önce iş seyahati için gittiği Çin’den dönen K.Ü., öksürük ve ateş şikâyetiyle özel bir hastaneye başvurdu. DHA’nın haberine göre; iş insanı K.Ü., corona virüsü olabileceği şüphesiyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık ekipleri, özel sedyede taşıdıkları K.Ü.’yü hastaneye getirirken özel kıyafet giydi. Tüm hasta ve hasta yakınlarına maske dağıtılırken, K.Ü., tek kişilik odaya alındı. Tetkikler sonucunda K.Ü.’de yüksek ateş tespit edilemezken, solunum sıkıntısı bulgusuna da rastlanılmadı. Öte yandan, K.Ü.’nün iş için gittiği şehrin, virüsün ortaya çıktığı Wuhan’a 600 kilometre uzaklıkta olduğu ve burada corona virüsü vakası görülmediği belirlendi.

Aksaray’da 9’u Çinli, 12 kişi koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

NEVŞEHİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN SKANDAL AÇIKLAMA

Kapadokya’da tatile gelen Çinli bir turist, bir süre sonra yüksek ateş nedeniyle Nevşehir Devlet Hastanesi’ne başvuru yaptı. Çinli turistin ilk tedavisinin yapılmasının ardından hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenilirken, Çinli turistten kan alınarak tahlil sonuçları beklenmeye başladı.

Nevşehir Sağlık İl Müdürlüğü ise sosyal medyada çıkan haberler sonrasında yazılı bir açıklama yaptı. Henüz tahlil sonuçları netleşmemesine rağmen hastalık olduğunu reddeden Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay yaptığı açıklamada, “İlimizde koronavirüs taşıyan bir hasta bulunmamaktadır. İlimizin turizm ili olması hasebiyle gerekli her türlü önlemler planlanmıştır. Kamuoyuna önemle duyurulur” iddiasında bulundu.