Nevşehir Valiliği’nden geri adım! ‘Yanlış anlaşılmışlar’

Yayın tarihi: 29 Ekim 2019 Salı 2:39 pm - Güncelleme: 29 Ekim 2019 Salı 2:41 pm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünü ‘kamu düzenin bozulacağı’ iddiası ile yasaklayan Nevşehir Valiliği, geri adım attı. Vali Aktaş, bir yanlış anlaşılma olduğunu öne sürerek, kutlama yapılabileceğini söyledi.

Nevşehir Valiliği, 29 Ekim yürüyüşünü yasakladı

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan ile görüştü. Aktaş, bir yanlış anlaşılma olduğunu öne sürerek, kutlama yapılabileceğini söyledi.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre; Nevşehir Valiliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünü kamu düzenin bozulacağı iddiası ile yasaklamıştı. CHP’nin duyurduğu yasak kamuoyunun tepkisini çekmiş, CHP yasağa rağmen kutlama yapılacağını belirterek yurttaşları yürüyüşe katılmaya çağırmıştı.

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan yaptığı açıklamada yasağın kalktığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Vali beni 12:30’da aradı. ‘İl başkanınızla beraber sizi çay içmeye davet ediyorum. Bir yanlış anlaşılma var’ dedi. ‘Ben de tamam’ dedim. Sayın Valiyi ziyarete gittik il başkanımızla. Kendisinin bu yasaklama tarihinde Japonya’da olduğunu ve haberdar olmadığını, onun için bizden kendilerini anlamamızı istedi. Biz dedik ki, ‘Madem öyle hemen yürüyüşe izin verin.’ O da ‘yürüyebilirsiniz, şu an emniyete talimat veriyorum.”

“Yasaklamanın olması akla mantığa izana aykırı bir şeydi”

Sarıaslan, Vali Aktaş’ın “Böyle bir yasaklama zaten benim aklımdan geçmezdi. Ben zor durumda kaldım, sanki cumhuriyet düşmanıymışım gibi bir hava yaratıldı. Siz Cumhuriyet Bayramı’nızı dilediğiniz gibi kutlayabilirsiniz. Öyle bir yasak yoktur” dediğini aktardı.

CHP’li vekil Sarıaslan “zaten yasaklamanın olması akla mantığa izana aykırı bir şeydi. Sayın Valimiz geç de olsa bunu görmüş oldu. Biz de burada yürüşümüzü yapacağız, bayramımızı kutlayacağız, halkla kucaklaşacağız” dedi.