Netflix’ten zam paylaşımı: Yaptık ama bir sor neden?

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 10:01 am - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 10:02 am

Türkiye’deki abonelerinin üyelik ücretlerini artıran Netflix, zam gerekçesini “Yaptık ama bir sor neden?” paylaşımıyla açıkladı.

Çevrim içi dizi ve film platformu Netflix, Türkiye’deki üyelik ücretlerine zam yaptı. 3 farklı üyelik modelinin yer aldığı platformda abonelik ücretleri yüzde 40 oranında arttı.

Platformun Türkiye’deki abonelik ücretlerine yaptığı zam, kullanıcıların büyük tepkisine yol açtı. Netflix’in temek paketinin aylık fiyatı 29.99 TL’den 37.99 TL’ye, standart paketinin fiyatı 40.99 TL’den 57.99 TL’ye ve özel paketinin fiyatı ise 54.99 TL’den 77.99 TL’ye yükseltince, kullanıcılar da yüzde 27 ile yüzde 42 arasında değişen zamma tepkilerini sosyal medyaya da taşıdı.

Netflix üyelik ücretine büyük zam

‘DUYDUKLARIN DOĞRU AMA BİR SOR NEDEN?’

Temel, standart ve özel paketlere dün zam yapan yayın platformu, zammı soran bir takipçisine Twitter’dan yanıt verdi. “Muhammed duydukların doğru, ama bir sor neden?” diye yazan Netflix ‘ yeni kaliteli içerikleri’ işaret etti.

Netfllix şunları kaydetti: “Şu gelenlere bak; Stranger Things S4, The Witcher: Blood Origin, Erşan Kuneri, The Sandman, Another Self, Aşıklar Bayramı, Sıcak Kafa, Enola Holmes 2, TERİM…”

Netflix Türkiye’den yapılan zam açıklamasında da “Geniş bir yelpazede en kaliteli içerikleri sunmaya ve Kulüp, Pera Palas’ta Gece Yarısı, Stranger Things gibi benzersiz yapımlara yatırım yapmaya devam edebilmek için Türkiye’deki ücretlerimizi güncellememiz gerekiyor” denilmişti.

Netflix’ten zam açıklaması