Netflix’ten yıllık 24 milyon TL’ye iş ilanı!

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2023 Cuma 8:31 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2023 Cuma 8:31 pm

Dünyanın en büyük çevrim içi dizi ve film yayın platformlarından biri olan Netflix, yıllık 24 milyon TL maaşlı yapay zeka uzmanı arıyor. İş ilanı açan firma platformu yapay zeka ile entegre etmeyi planlıyor.

Netflix, yıllık 900 bin dolar (Mevcut kur ile 24 milyon 225 bin TL) maaş vaadiyle yapay zeka uzmanı arayışına girdi. Yayın hizmetinin Makine Öğrenimi Platformu’nda (MLP) bir Ürün Yöneticisi için yeni bir iş ilanı yayınlayarak, Netflix, makine öğrenimi ve yapay zeka konusunda uzman bir kişiyi işe almayı hedefliyor.

İş ilanında, yapay zekanın Netflix deneyimini iyileştirmede kullanılacağı ve şirketin operasyonlarının ayrılmaz bir parçası haline geleceği belirtiliyor. Netflix, yapay zekayı harika içeriklerin satın alınmasına ve oluşturulmasına yardımcı olmak, kişiselleştirme yoluyla üyelerin doğru başlıkları seçmelerine destek olmak, ödeme işlemlerini ve diğer gelir odaklı girişimleri optimize etmek için kullanacak.

Netflix’in ağustos ayı programı belli oldu! Merakla beklenen dizi geliyor

Bu rolün önemi, Netflix’in teklif ettiği maaşla da yansıtılıyor. Şirket, doğru kişiyi bulması halinde yılda en az 300 bin dolar ve en fazla 900 bin dolar ödemeye hazır olduğunu açıklıyor. Adayın Netflix’in ileriye dönük yapay zeka stratejisini belirlemesi, platformda yeni yapay zeka destekli özellikler başlatması ve diğer çalışanlara MLP’den nasıl yararlanacaklarını öğretmek için bir eğitim sistemi oluşturması bekleniyor.