Netflix’ten Stranger Things hayranlarına müjde

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2022 Cuma 8:25 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 8:25 am

Netflix’in resmi Twitter hesabından Stranger Things‘in ‘spin-off’ diziyle geri dönebileceği duyuruldu.

Dördüncü sezonuyla tüm dünyada ses getiren Netflix dizisi Stranger Things’in yan dizisinin hazırlandığı doğrulandı. Yeni dizinin Stranger Things’in de içerisinde olduğu doğaüstü dünyada geçeceği belirtildi.

Sputnik’in aktardığına göre, ABD’deki hayali bir kasabada başka bir boyuttan gelen canavarlarla mücadele eden bir grup genci konu edinen Stranger Things dizisinin 4. sezonu yeni izlenme rekorları kırarken, serinin yan dizisinin hazırlık aşamasında olduğu duyuruldu.

Netflix’in en çok izlenen dizileri arasında yer alan Stranger Things’in 27 Mayıs ve 1 Haziran’da izleyicilere sunulan 4. sezonu, yayınlandığı ilk 28 günde en çok izlenen İngilizce diziler arasında birinci sıraya yükseldi.

Yayınlanmasından bu yana 1.15 milyar saat izlenme sayısı yakalayan Stranger Things’in. 4. sezonunun bu başarısı, yalnızca Güney Kore yapımı Squid Game dizisinin gerisinde kaldı.

Matt ve Ross Duffer kardeşler, yapımcısı oldukları Stranger Things’in 5. sezonunda ‘dizinin tam hikayesini tamamlayacağını’ söylemiş, ancak şubat ayında yayınladıkları açık bir mektupta “Stranger Things dünyasında anlatılacak çok daha heyecan verici hikayeler olduğunu” söylemişti.

Çarşamba günü Netflix’ten gelen bir açıklamada, ‘Duffer kardeşlerin yaratıcısı olduğu dünyaya dayanan Stranger Things spin-off dizisini’ doğruladı.

Netflix içerik patronu Ted Sarandos konuya dair açıklamasında, “Matt ve Ross, çok net ve net bir vizyona sahip olağanüstü benzersiz bir yetenek. Yaptıkları işin sırrı, ayrıntılarda. Stranger Things’in zamanın ruhunu delip geçerek günümüzün epik pop kültürü fenomeni olması tesadüf değil” ifadelerini kullandı.

Stranger Things izlenme rekoru kırdı! Saatte 1,15 milyar saat

DEATH NOTE ANİMESİNİN DE UYARLAMASI GELİYOR

Netflix’in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise, Duffer kardeşlerin şirket ile yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak film ve televizyon projeleri geliştirecekler yeni bir yapım şirketi kurduğu bilgisi verilerek, şu anda geliştirme aşamasında olan projeler sıralandı.

Netflix’in yer verdiği projeler arasında Japonya yapımı anime dizisi Death Note’un bir uyarlaması üzerinde de çalışıldığı duyuruldu.