Netflix’in şifre paylaşımını kırma testi bazı kullanıcıların kafasını karıştırıyor

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 2 Haziran 2022 Perşembe 6:09 pm

Netflix şifre paylaşımı konusuna taktı. Yayın hizmeti, Mart ayında Peru, Şili ve Kosta Rika’da parola paylaşım çözümlerini denemeye başladı ve bu pazarlardaki aboneleri, hesaplarını evlerinin dışında aynı hesabı kullanan diğer kişiler paylaşmaları halinde ek bir ücret ödemeye teşvik etti.

 

Peru’daki çok sayıda Netflix abonesiyle konuşan Rest of World, çoğu kullanıcının Netflix’in ilk duyurusunun üzerinden iki aydan fazla zaman geçtiği halde, Netflix tarafından gönderilen bir e-posta veya bildirim yoluyla politika değişikliğinden resmen haberdar edilmediğini ortaya çıkardı. Ayrıca, Netflix‘in yaptırım seviyesinin kullanıcıdan kullanıcıya değiştiği ve paylaşılan hesaplardaki bazı kullanıcıların hesap sahibine bildirimde bulunmadan doğrulama istemlerini görmezden geldiklerini bildirdiklerini öğrendi. Başka bir kullanıcı, Rest of World’e hiçbir zaman bir politika değişikliği haberi almadıklarını ve hesaplarını sorunsuz bir şekilde paylaşmaya devam ettiklerini söyledi.

 

netflix şifre

Netflix‘in “hane halkı” tanımını çevreleyen bir kafa karışıklığı da var (bazıları yakın aile üyelerini hanenin bir parçası olarak düşünebilir) ve Netflix bu belirsizliğin farkında gibi görünüyor. Peru’daki isimsiz bir müşteri destek temsilcisinin, Rest of World’e, evlerinde başka bir yerden hesaplarını kullanan birinin bulunması için arayan abonelere doğrulama kodları sağlaması istendi Bu, bir abonenin evinin dışındaki üyeleriyle paylaştığı hesabı ücretsiz olarak kullanmaya devam etmesine olanak tanıyor.

 

Netflix sözcüsü Kumiko Hidaka, yaptığı bir açıklamada, “18 aydan uzun bir süre önce ücretli paylaşım üzerinde çalışmaya başlarken, ‘Bir Netflix hesabı tek bir evde yaşayan insanlar içindir’ konusunda nettik” dedi. “Bu ülkelerde aktif olarak hesap paylaşan milyonlarca üyeye e-posta ile bilgi verildi”

Ek bir hesabın maliyeti, ayrı bir yeni hesaba kaydolmaktan daha düşük. Netflix, hesap sahibinin evinin dışında bulunan iki kullanıcıyı eklemek için Şili’de 2.380 CLP (2.89 dolar), Kosta Rika’da 2.99 USD ve Peru’da 7.9 PEN (2.13 dolar) ücret alıyor.

Facebook ve Instagram’ın ana şirketi, META olarak değiştirecek