Netflix’in fenomen karakteri Dahmer’in kıyafetine yasak getirildi

Yayın tarihi: 23 Ekim 2022 Pazar 5:17 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2022 Pazar 5:17 pm

Netflix’in birçok ülkede en çok izlenen diziler arasına adını yazdıran Dahmer, pek çok kişinin “Cadılar Bayramı” kostümüne ilham oldu. Ancak Jeffrey Dahmer kıyafeti almak isteyenler alışveriş sitesi eBay’de yasakla karşılaştı.

Jeffrey Dahmer, 1978 ve 1991 yılları arasında 17 erkek çocuğunu öldüren bir seri katil olarak tarihe geçti. İşlediği cinayetler tecavüz, işkence ve yamyamlık gibi ortak özelliklere sahipti. Müebbet hapis cezasını çekerken 1991 yılında bir mahkûm tarafından öldürüldü.

CADILAR BAYRAMINA İLHAM OLDU

Bir zamanlar tüm dünyanın kanını donduran bu seri katil Netflix’in ‘Dahmer’ dizisini yayınlamasının ardından bir fenomen haline geldi. Herkes yeniden bu seri katili konuşurken bazıları da Cadılar Bayramı için ondan ilham aldı. Ancak alışveriş sitesi eBay bu duruma bir son verdi.

YASAKLA KARŞILAŞTILAR

Sözcü’de yer alan habere göre; eBay, Jeffrey Dahmer kostümlerinin satışını yönergeleri ihlal ettiği için yasakladı. Artık Dahmer’den ilham alan kostümlerin eBay’de satışı yasaklanıyor.

eBay, yönergelerin şiddet eylemlerini veya bu tür faaliyetleri sürdüren kişileri yüceltmeyi yasakladığını söyledi: “Karar, şirketin alışveriş yapanları, kötü niyetli ürünlerin satışından kâr elde etmek isteyen diğer kişilere karşı koruyabilmesi için verildi.”

Daha önce satışı gerçekleşen turuncu kostümler için artık eBay’e “Jeffrey Dahmer kostümü” yazıldığında, “Tam eşleşme bulunamadı” uyarısı çıkıyor.

Netflix profilinizi artık transfer edebileceksiniz