Netflix’ın başı bünyesinde bulunan bir gösteri ile dertte.

Yayın tarihi: 1 Kasım 2021 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 31 Ekim 2021 Pazar 11:31 am

Dave Chappelle tartışmasının merkezinde yer alan iki Netflix çalışanı, akış devinin kendilerine misilleme yaptığını iddia ederek şirkete karşı iş gücü suçlamasında bulundu.

Dave Chappelle The Closer gösterisi tepki toplamaya devam ediyor. Black trans program yöneticisi B. Pagels-Minor, Netflix’in Chappelle isimli transfobik olarak kınanan komedi özel The Closer yapımına verdiği destekle ilgili bir yürüyüş düzenlerken kovulmuştu. Bir trans yazılım mühendisi olan Terra Field, konuyla ilgili viral bir tweet dizisi yayınladıktan sonra yine şirketle problemler yaşamaya başladı.

Dave Chappelle

 

Netflix, Pagels-Minor’u gizli bilgileri sızdırdığı iddiasıyla kovduğunu söyledi. Şirket, Field’ın yönetici düzeyindeki bir toplantıya katılması gerekmediği için problemler yaşadıklarını ancak kötü bir niyet bulamadıktan sonra onu şirkette eski durumuna getirdiğini söyledi. Şimdi, çalışanlar Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na haksız iş uygulaması suçlamaları yöneltiyor. Netflix’in eylemlerinin, çalışanların Netflix personeli için güvenli bir ortam yaratma arzusu da dahil olmak üzere çalışma koşulları hakkında konuşmalarını engellemek için tasarlandığını söylüyorlar.

“Bu suçlama sadece B. ve Terra ile ilgili değil, Dave ile de ilgili değil. Bu, kültürü değiştirmeye çalışmak ve başkaları üzerinde bir etki yaratmakla ilgili” diyor avukat Laurie Burgess. “Suçlama tamamen toplu eylemle ilgili. Bu, iş arkadaşlarınızı desteklemek ve önemsediğiniz şeyler hakkında konuşmakla ilgili.” Çalışanlar şu anda The Closer yüzünden şirketle problemlerler yaşamaya devam ediyor.