Netflix’e bir Güney Kore damgası daha: 3 günde zirveye oturdu

Yayın tarihi: 31 Ocak 2022 Pazartesi 12:31 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 12:34 pm

Netflix’te Squid Game‘in ardından bir Güney Kore damgası daha yaşanıyor. ‘All Of Us Are Dead’ dizisi 3 günde en çok izlenenler arasına girdi.

Güney Kore yapımı ‘All Of Us Are Dead’ dizisi, 3 günde Netflix’in en çok izlenenleri arasına girmeyi başardı. Dizi, 25’ten fazla ülkede 1. sırada ye alırken 20’den fazla ülkede de 2. sıraya erişti.

Analiz şirketi FlixPatrol’dan alınan verilere göre dizi; Güney Kore, Tayland ve Singapur da dahil olmak üzere 28 Ocak’taki prömiyerinden bu yana 25’ten fazla ülkede Netflix listelerinde bir numara oldu.

Zombi temalı ‘All Of Us Are Dead’, Squid Game ve Hellbound’un ardından böyle bir başarıya ulaşan üçüncü Güney Kore dizisi.

Dizinin yönetmeni Lee Jae-gyu, “Dizinin birçok ülkede karşılaştığı sevgiye gerçekten inanamıyorum. Bence bu, 2 yıl boyunca kendilerini bu projeye adayan oyuncular ve personel için büyük bir rahatlamaya sebep olacak” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

Orijinal adı ‘Jigeum Uri Hakgyoneun’ olan dizi, Joo Dong-geun’un 2009-2011 yılları arasında yayınlanan aynı adlı webtoon’una dayananıyor.

Squid Game serisi, şirket tarafından ikinci sezon için onaylandı

KONUSU NE?

Senaryosunda Chun Sung-il imzası bulunan dizi, bir zombi virüsü salgınına maruz kalan okulda mahsur kalan öğrencilerin, korkunç bir şekilde enfekte olmadan önce bir çıkış yolu bulmak için verdikleri hayatta kalma mücadelesini konu alıyor.

İlk sezonu 8 bölümden oluşan dizinin kadrosunda, Harrison Xu, Victoria Grace, Darren Keilan, Lisa Yamada, Park Ji-hu, Yoon Chan-young, Cho Yi-hyun, Park Solomon, Yoo In-soo, Lee You-Mi ve Lim Jae-hyeok gibi isimler bulunuyor.

Netflix şubatta yayınlanacak dizi ve filmleri açıkladı