Netflix yüksek bütçeli yapımlara onay verdi

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2020 Pazar 4:22 pm

Bugüne kadar “düşük bütçeli” ve genellikle hayal kırıklığı yaratan orijinal yapımlarıyla tepki toplayan Netflix 200 milyon dolar yüksek bütçeli bir film çekeceğini duyurdu.

Netflix yüksek bütçeli yapımlara onay verdi. The Gray Man ismini taşıyacak olan fimin yönetmeni ise Avengers: Endgame filminin yönetmenleri, Joe ve Anthony Russo olacak. Filmin başrollerinde ise ünlü Hollywood aktörleri Ryan Gosling ve Chris Evans yer alacak.

Netflix yüksek bütçeli yapımlara onay verdi

Peki, Netflix bir filme 200 milyon dolar gömdükten sonra, filmin gösteriminden bu maliyeti çıkarabilecek mi? Her ay milyarlarca dolar abonelik ücreti tahsil eden Netflix için, 200 milyon dolara bir film yaptırmak büyük bir masraf değil. Ancak Netflix bugüne kadar içerik saysını çok tutma politikası izliyordu. Bu nedenle, Netflix’in her yapım için bu kadar büyük bütçeler ayırması şimdilik imkansız görünüyor.

Fakat, bir film için 200 milyon dolar bütçe ayrılması, Netflix’in TV ve sinema piyasasındaki en büyük oyuncu olmak ve rakiplerini nefessiz bırakmak için kararlı olduğunu gösteriyor. Bu yıl, Amazon da, kendi film ve dizi servisi Amazon Prime için, Hollywood’un en pahalı aktörlerinden Tom Hanks’ın başrolünde olduğu, İkinci Dünya Savaşı deniz/denizaltı çatışmaları konulu bir film çekmişti. Netflix’in ayrıca, en büyük rakibinin bu hamlesine karşılık vererek geride kalmak istemediği düşünülüyor.

Peki bu filmler, sinema salonlarında gösterilecek mi? Bu sorunun cevabı da elbette hayır. Artık ünlü oyuncular, ünlü yönetmenler, dev yapım stüdyoları, sinema salonları için değil de, Netflix, Amazon, Disney kanalları gibi, stream platformları için çalışmaya yoğunlaşacak gibi görünüyor. Diğer bir deyişle, güle güle patlamış mısırlı sinema salonu geleneği.

OnePlus Buds hakkında yeni detaylar ortaya çıktı